Zo even buitenshuis ergens naar de wc moeten blijft lastig als vrouw zijnde. Wc’s zijn vaak vies, en wij moeten toch echt gaan zitten om de wc te kunnen gebruiken. Natuurlijk zijn er een aantal oplossingen als er boven gaan hangen, een papieren wc-bril op de wc-bril leggen enzovoort. Maar is die wc-bril wel zo vies als wij denken? Of is iets anders wat wij dagelijks gebruiken misschien wel veel smeriger?

Wist je dat 21

Tegenwoordig maakt iedereen meerdere keren per dag gebruik van een mobiele telefoon, en raad eens…? Juist ja! Die mobiele telefoons zijn véél smeriger dan de meeste wc-brillen!

Ja, je leest het goed. Onze telefoons zijn veel smeriger dan de meeste wc-brillen. Op een telefoon zitten namelijk wel tien keer zoveel ziekteverwekkers dan op een wc-bril. De oorzaak hiervan? Je houdt je telefoon vaak dicht bij je mond, en zo nu en dan zullen ook andere mensen gebruik maken van die telefoon. De bacteriën op een telefoon kunnen zorgen voor maagklachten en misselijkheid. Een simpele oplossing? Maak je telefoon regelmatig schoon. Natuurlijk niet met water en zeep, want dan heb je jouw telefoon binnen no-time kapot, maar met bijvoorbeeld een anti-bacterieel doekje.

Wist jij dit?