Wat neem jij elke dag allemaal mee in jouw handtas? Vast en zeker van alles en nog wat waarvan je uiteindelijk de helft niet gebruikt… Of niet?! En dat zo’n zware tas niet goed voor je schouders en rug is dat wisten veel van ons vast en zeker ook wel. Maar hoeveel een tas nou eigenlijk mag wegen? Dat is toch vaak de vraag. Benieuwd? Het antwoord lees je hieronder!

Gewicht tas

Clutch
Met de feestdagen in gedachten gaan we van start met de clutch. Een tas zonder hengsel die je in je handen of onder je arm vasthoudt. Zo’n clutch mag dan ook niet zwaarder zijn dan 2,5 kilogram. En nee, ook niet wanneer er wel een hengsel aan zit voor rondom je pols! 2,5 kilogram is echt de max.

Tote
Onder de tote verstaan we een tas met hengsels die net niet groot genoeg zijn om over je schouder te dragen. Kortom; je houdt deze tas met je hand vast of draagt hem aan je arm. Vaak zijn deze tassen flink wat groter dan de clutch waar we het net over hadden. Doordat je hem wat beter vast kunt houden mag de tas wat meer wegen. 4,5 kilogram is het maximale gewicht dat wordt aangeraden voor dit soort tassen.

Gewicht tas

Schoudertas
Een schoudertas spreekt voor zich. Je draagt hem schuin of over één schouder. Hoe je eenvoudig kunt weten hoeveel zo’n soort tas mag wegen? Houdt het ongeveer op 10% van je lichaamsgewicht. Weeg je bijvoorbeeld 65 kilo, dan mag de tas maximaal 6,5 kilo wegen.

Handig om te weten is dat de breedte van de hengsels mee speelt in de draagbaarheid van de tas. Hoe breder (dikker) de hengsels, hoe beter! Enne, afwisselen kan natuurlijk ook!

Gewicht tas

Rugzak
Last but not least de rugzak. Een model wat zowel in 2016 als 2017 weer enorm populair is en ook direct de minst slechte soort tas is.

Draag je een rugzak dan kun je makkelijk wat meer meenemen. Houd ongeveer 20% van je lichaamsgewicht aan als maximaal gewicht en je zit goed. Wel is het belangrijk om op te letten hoe de tas hangt. De onderkant van de tas moet ongeveer rond je middel hangen. Op die manier belast het gewicht van de tas je lichaam zo min mogelijk.

Wat is jouw favoriete soort tas? Wat is het gewicht van jouw tas?

Volg jij About Beauty and Fashion al op Facebook en/of Instagram?