Duurzaamheid wordt een steeds groter begrip in de maatschappij. Wat is duurzaamheid en, hoe kan de mens duurzaam leven, zijn hierbij twee belangrijke vragen die per industrie, per product en misschien ook wel per persoon kunnen verschillen. Ook op About Beauty and Fashion laat ik jullie met de artikelen die ik schrijf voor My Style regelmatig kennismaken met duurzaamheid. Dit in de vorm van make-up en verzorgingsproducten die duurzaam zijn door bijvoorbeeld de ingrediënten. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met kleding?

Fashion

De mode-industrie is een van de grootste verbruikers van water in de wereld.

Bij de productie van bijvoorbeeld een katoenen t-shirt wordt gemiddeld 3000 liter water gebruikten, bij de productie van een denim jeans wordt er zo’n 8000 liter verbruikt. Dit water is voornamelijk nodig bij het verfproces dat de stof ondergaat. Dit zijn slechts cijfers van waterverbruik bij de productie van de kleding, maar daar stopt het natuurlijk niet. Wij, als consument, wassen onze kleding natuurlijk ook regelmatig. Hoeveel water daarbij wordt verbruikt kan ik helaas niet vinden, maar dat het veel is is zonder enige twijfel een feit. Wel vind ik op het internet dat een wasmachine ongeveer 55 liter water gebruikt per wasbeurt.

Wist jij dit?

Dit is een artikel in het kader van MyStyle
Wat is MyStyle? Een groep jonge mensen die met brutal honesty voor jou duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten.
We zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de MyStyle Facebookpagina en via Twitter!

Heeft dit artikel je geholpen?
ja | ja, en ik ga nu vaker letten op duurzaamheid | nee | anders, namelijk | weet niet

Bron: Wat Mooi