“Wanneer je je benen scheert komen haartjes dikker terug!” Vast iets wat iemand je wel eens heeft verteld.  Maar is het ook waar? Je leest het hieronder!

Scheren/ontharen

Je haren worden niet dikker wanneer je ze scheert. Iedere haar heeft namelijk een bepaalde dikte wanneer deze uit een haarzakje groeit. Die dikte wordt niet beïnvloed door scheren.

Hoe het dan komt dat het lijkt alsof je haar sneller en dikker terug groeit? Doordat de haartjes kort zijn zie je veel beter wanneer ze een klein stukje aangroeien. Daarnaast voelen korte haartjes, ook wel stoppeltjes, een stuk stugger aan dan langere haartjes.

Wat er wel voor kan zorgen dat de haartjes dikker worden? Je leeftijd. Hoe ‘vervelend’ het ook klinkt… Naar mate je ouder wordt kan het zijn dat je meer lichaamsbeharing krijgt. Hierbij kan ook de dikte van de haartjes toenemen.

En ow ja… Waxen? Ook waxen stopt/vertraagt de groei van de haartjes niet. Dit is slechts gezichtsbedrog. Waar je bij scheren de haartjes gelijk maakt met de huid, trek je bij waxen de haartjes met wortel en al eruit. Hierdoor duurt het even voordat de haartjes weer bij de opperhuid zijn maar uiteindelijk groeien alle haartjes weer gewoon terug.

Wist jij dat haren niet dikker worden door scheren of waxen?

Bron: Elle