De post die gister zou worden geplaatst houden jullie tegoed van mij! Er stond namelijk een leuke review gepland over een van de iPhone hoesjes van iphone-cases.nl! Morgen zal ik deze review uiteraard zoals jullie gewend zijn alsnog plaatsen, samen met de post die gepland staat voor morgen. Waar die over gaat blijft nog even een verrassing. Nu eerst een nieuw weetje… Hoeveel haren verlies je nou eigenlijk gemiddeld op één dag?

Hair

Dagelijks verliest iedereen zo’n 50 tot 150 haren.

Haren hebben namelijk een levenscyclus die bestaat uit drie verschillende fasen. De haar begint met de groeifase die tussen de twee en de zeven jaar kan duren. Vervolgens komt deze in een overgangsfase waarin de groei vermindert en uiteindelijk stopt in een ruststand. Tijdens deze ruststand worden grijpen de nieuwe haren hun kans en duwen de oude uit hun haarzakje. Van alle haren op ons hoofd zit er zo’n 85% in de groeifase, 1% in de overgangsfase en 14% in de uitvalfase!

Wist jij dit?