Nog niet zo lang geleden kwam ik er achter wat nou eigenlijk het verschil maakt tussen parfum, eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne. Nog steeds moet ik er bij nadenken, maar wanneer ik het even niet meer zeker weet pak ik er simpelweg een handig lijstje bij. Weet jij wat het verschil is tussen deze parfum termen?

'Parfum verstuiver' by Flying Tiger

 

 Niet ieder geurtje is per definitie een parfum. Er wordt namelijk zoals ik net al vertelde onderscheid gemaakt tussen vier verschillende soorten. Parfum, eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne. De benaming is afhankelijk van het percentage geurbestanddelen en dat maakt het verschil!

Hieronder lees je de verschillen:

  • Parfum, bestaat uit 20% -40% geurbestanddelen
  • Eau de parfum, bestaat uit 10% -20% geurbestanddelen
  • Eau de toilette, bestaat uit 5%-10% geurbestanddelen
  • Eau de cologne, bestaat uit 2%-3% geubestanddelen

Wist jij dit?