De komende weken komen er verschillende feestdagen voorbij. Inmiddels heb ik mijn outfit’s voor zowel de kerstdagen als met oud en nieuw al binnen. Ze liggen op het moment alleen nog te wachten tot de tijd aanbreekt dat ze gedragen worden. Veel dames zullen, net als ik, gaan voor een leuk jurkje of rokje. Maar hoelang bestaat die geliefde rok nou eigenlijk al?

Fashion

De geliefde rok is het op één na oudste kledingstuk!

Het oudste kledingstuk is de lendendoek. Deze lendendoek zien we op het moment eigenlijk niet meer voorbij komen in het modebeeld. De rok daarentegen wel. Vroeger werd de rok door zowel mannen als vrouwen gedragen. Dit gebeurt tegenwoordig (gelukkig) niet meer. De originele rok is afkomstig uit de 18e eeuw!

Wist jij dit?

Doe jij al mee met de New Years Eve winactie! Nog niet? Kijk snel verder om te zien wat je kunt winnen en hoe je dit kunt winnen!

Beeld: Celebrating Fashion