Wist je dat…

Heb je dat kleine zakje bij de broekzak van je spijkerbroek wel eens gezien? En heb je dan toevallig ook enig idee waarvoor dat zakje bedoeld is? Er past namelijk nou eenmaal vrij weinig in. Is het voor de sier of heeft het daadwerkelijk ook een functionaliteit? Je leest het in het weetje dat ik vandaag met jullie deel!

Instagram Inspiration #71

Het kleine zakje bij de broekzak van een spijkerbroek is bedoeld om een zakhorloge in te bewaren.

De spijkerbroek werd namelijk al gemaakt in de jaren 1800. Toentertijd droegen mensen een zakhorloge bij zich om de tijd op te kunnen zien. Het was alleen niet handig om het zakhorloge bij de andere spullen in de ‘grote’ broekzak te doen aangezien ze daarin zoveel ruimte hadden dat een zakhorloge nogal snel kapot zou gaan. Vandaar het kleine, op maat gemaakte, zakje op een spijkerbroek!

Wist jij dit?

Beeld: Instagram

2017-01-13T20:08:22+00:00 januari 27th, 2016|Fashion, Wist je dat...|1 Comment

One Comment

  1. thecutestbeauty april 14, 2016 at 22:52 - Reply

    Haha dat wist ik helemaal niet! Dat ga ik echt tegen zoveel mensen zeggen die dat ook wilde weten haha😂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: