Wanneer je meerdere beautyblogs volgt zal het je ooit wel opgevallen zijn dat de geur van een parfum meestal wordt omschreven met de begrippen topnoten, hartnoten en basisnoten. Weet jij wat dit precies inhoudt? Je leest de betekenis hier:

Kruidvat Parfum Black Vanilla N°7

De geur van een parfum bestaat uit topnoten, hartnoten en basisnoten.

De topnoten zijn de geuren die je het eerst ruikt wanneer je een parfum opspuit. Deze noten zijn belangrijk voor een parfum omdat je aan de hand hiervan in de winkel vaak besluit of je een parfum wel of niet lekker vindt. Na zo’n 10 minuten ruik je deze noten haast niet meer

Hartnoten zijn de geuren die je begint te ruiken wanneer de geuren van de topnoten zijn afgenomen. Deze geur begin je dus na zo’n 10 minuten na het aanbrengen van de parfum te ruiken.

Basisnoten zijn de laatste geuren die je ruikt van een parfum, kortom de afsluiting van de geur. Deze geur begin je te ruiken wanneer de hartnoten verdwenen zijn. Dit zal na zo’n twee uur na het aanbrengen van de parfum zijn, afhankelijk van de soort parfum die je gebruikt.

Wist jij dit?

Doe jij al mee met de X-Mas winactie hier op About Beauty and Fashion? Nog niet? Kijk snel verder om te zien wat je kunt winnen en hoe je dit kunt winnen!