Sinds vorig jaar herfst heb ik een beanie van Boy London met daarop een pom pom. Een bolletje gemaakt van wollen draadjes aan de bovenkant van mijn beanie. Ook heb ik sinds toen een zwarte basic beanie liggen, maar deze heb ik in tegenstelling tot de Boy London beanie geen enkele keer gedragen. Tijd om de basic beanie eens onder handen te nemen met een leuke DIY!

DIY pom poms beanie

DIY pom poms beanie benodigdheden

Benodigheden:

  • Wol, (aantal) kleur en dikte naar keuze (€1,50 per bol bij de euro winkel);
  • Schaar;
  • Twee kartonnen rondjes;
  • Naald;
  • Beanie.

DIY Pom poms vs. Beanie

1. Leg de twee kartonnen rondjes op elkaar met daartussen een stukje touw. Pak de uiteinden van het touwtje bijeen aan een kant van de cirkel.

DIY Pom poms vs. Beanie

2. Draai een stuk van de wol rondom het karton als op bovenstaande foto.

DIY Pom poms vs. Beanie

3. Knoop wanneer het eerste stuk touw op is een nieuw touwtje aan het uiteinde. Zorg er voor dat het knoopje bij de opening van het kleine gaatje zit.

DIY Pom poms vs. BeanieDIY Pom poms vs. Beanie

Ga net zolang door met het touw rondom het karton draaien tot het binnenste gaatje zo goed als dicht is. Zorg er voor dat het touwtje dat je bij stap 1 tussen de kartonnetjes heb gelegd met de uiteindes tussen het kartonnetje en de wol uit blijft. Deze heb je dadelijk namelijk nodig!

DIY Pom poms vs. Beanie

4. Pak de uiteindes van stap 1. Schuif de wol die je om de kartonnetjes heb gedraaid wat uit elkaar zodat je met de schaar tussen de kartonnetjes door kunt. Knip de touwtjes los als op bovenstaande en onderstaande foto.

DIY Pom poms vs. BeanieDIY Pom poms vs. BeanieDIY Pom poms vs. Beanie

5. Pak de uiteindes van het touwtje van stap 1 en leg er een stevige knoop in. Het touwtje zit nog steeds tussen de twee kartonnetjes waardoor je alle wollen draadjes in het midden aan elkaar knoopt.

DIY Pom poms vs. Beanie

6. Knip de kartonnetjes voorzichtig in en scheur ze los zodat je ze van de pom pom af kunt halen. Klaar is de pom pom.

DIY Pom poms vs. BeanieDIY Pom poms vs. Beanie

7. Zoals je kunt zien steken de uiteindes van het draadje van stap 1 nog steeds uit het bolletje. Deze gebruik je om de pom pom met behulp van een naald vast te maken op de kruin van de muts. Goed knopen en klaar is de beanie met pom pom!

DIY Pom poms vs. Beanie

Kende jij de DIY pom poms al?