Het nieuwe seizoen nadert en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe garderobe. Ondanks dat het qua zomers weer onwijs tegenviel en onze shorts en slippers bijna ongedragen weer opgeborgen kunnen worden… De eerste trend voor aankomend najaar? Sock boots! Vorig jaar kon je deze opvallende maar toch minimalistische boots al regelmatig voorbij zien komen en ook deze herfst zijn ze hot!

Sock Boots Sock Boots Sock Boots

Yeezy, Vetements & Balenciaga
Vorig jaar kwamen de Sock Boots al op de rode loper en de catwalk voorbij. Creaties van Kanye West (Yeezy), Vetements en Balenciaga. Helaas kosten de Balenciaga’s velvet ankle Sock Boots – op zich al een hele mond vol – €795,- per paar! Niet echt een bedrag was je zomaar even aan een paar schoenen besteed, zelfs niet wanneer ze onwijs mooi zijn!

Budget variant
Gelukkig komen er deze herfst verschillende budget varianten in de winkels. Bijvoorbeeld bij TopShop, Mango en Public Desire shop je jouw Sock Boots al vanaf €45,-. Liever deze look op een nog meer budget manier rocken? Je kunt ook zelf creatief aan de gang!

Shop de army green boots hier bij Top Shop | Shop de paarse boots hier bij Mango | Shop de rode boots hier bij Public Desire

Wat je nodig hebt?

  • een paar pumps met een smalle (naald) hak;
  • een paar mooie sokken in een kleur naar keuze of in dezelfde kleur als de hak van de pumps;
  • een schaar;
  • een plak zooltje.

Zo maak je jouw Sock Boots!
Het maken van jouw eigen Sock Boots is enorm eenvoudig. Neem de pump en trek deze aan – vind je het handiger om de pump nog niet aan te hebben dan hoef dit niet per se. Trek de sok over de pump heen net als hoe je normaal een sok aan zou doen.

Maak vervolgens een kleine opening op de plek waar de hak zit en haal de hak er doorheen. Trek de sok op tot deze netjes glad om de schoen en je been zit.

Loop je met sokken over de stenen dan slijten deze natuurlijk enorm hard. Daarom is het verstandig een soort zooltje onder de bal van de voet op de sok te plakken zodat de sok die om de schoen zit heel blijft. That’s all!

Wat vind jij van de Sock Boots?