Heftige hoofdpijn die wel een halve dag tot drie dagen kan duren… Migraine. Absoluut geen pretje aangezien je over het algemeen niet meer normaal kunt functioneren. Je hoofd bonst als een gek, vaak aan maar één kant van het hoofd. En ja, je kunt er zelfs onwijs misselijk van worden. Zo misselijk dat je ervan moet overgeven. En licht en/of hard geluid? Ook dat heb je liever even niet. Natuurlijk kun je pijnstillers slikken, maar helaas werken die vaak niet (voldoende). Gelukkig kun je nog iets anders proberen. Dus heb jij last van migraine? Deze tips bij migraine zouden zomaar je redding kunnen zijn!

Tips bij Migraine

Wonderdrankje
Medicijnen zijn natuurlijk niet de optimale oplossing tegen migraine. En als het dan nog zou werken… Ja, dan valt het te overwegen. Maar het liefst wil je natuurlijk iets dat werkt. Iets dat als het even kan natuurlijk is. Bijvoorbeeld een drankje die je zelf eenvoudig thuis kunt maken.

Dit heb je nodig:

  • (warm) water;
  • citroensap;
  • twee theelepels zout.

Doe de drie ingrediënten in een grote mok en meng het goed. Drink het op, wacht een paar minuten en voel de migraine afnemen. Zo simpel als het klinkt zou het ook moeten zijn. Of het zo is? Dat ga ik zeker de eerstvolgende keer dat ik last heb van migraine uitproberen!

Kou en warmte
Deze tweede tip heb ik de laatste keer zelf geprobeerd. Helemaal weg ging mijn migraine niet, maar een stuk minder werd de bonkende hoofdpijn wel!

Om van de migraine af te komen, of om de pijn op zijn minst te verlichten, leg je een koud kompres – of washandje – in je nek en houd je jouw voeten en handen in warm water. De kou van het kompres zorgt ervoor dat de bloedvaten in je nek en hoofd wat nauwer worden. Hierdoor stroomt er minder bloed naar je hoofd waardoor het bonzen in je hoofd af zal nemen.

De warmte zorgt ervoor dat er wat meer bloed naar je handen en voeten stroomt waardoor eveneens de druk van je hoofd wat afneemt.

Algemene tips
Naast deze twee handige tips zijn er een aantal algemene acties die je kunt ondernemen. Stop wanneer je het idee hebt dat er een migraineaanval opkomt met je bezigheden. Neem rust en neem een pijnstiller om ergere pijn te voorkomen. Doorwerken zal in de meeste gevallen de klachten in rap tempo verergeren.

Deel daarnaast met de mensen in je omgeving dat je migraine hebt en/of een migraineaanval voelt opkomen. Op die manier kunnen zij je proberen te begrijpen en is het ook duidelijk waarom je jouw bezigheden wil onderbreken.

Heb jij last van migraine? Ken jij het wonderdrankje en/of het effect van kou en warmte al om te verminderen?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.