Honing en wortels… Dat schijnen onder andere twee ingrediënten te zijn die haargroei stimuleren. Verder helpt havermout tegen een droge hoofdhuid en versterkt honing de haarfollikels. Voeg je amandelolie toe… Dan wordt een goedje eenvoudiger om te verdelen over je haar. Maar amandelolie is goed voor meer.

DIY haarmasker - amandelolie haargroei

De voordelen van amandelolie
Amandelolie schijnt huidirritatie te verminderen. Perfect wanneer je last hebt van een jeukende, droge hoofdhuid. Perfect met dit weer!

Daarnaast stimuleert amandelolie de doorbloeding van je (hoofd)huid en bevat het magnesium. Verlies je veel haar, dan kan dit te maken hebben met een gebrek aan magnesium.

Let trouwens wel op dat je kiest voor pure amandelolie. Voor 150mL betaal je ongeveer €9,95.

Maak je eigen haarmasker
Wil je jouw haar en hoofdhuid net dat beetje extra geven? Dan maak je met de eerder genoemde ingrediënten in no-time eenvoudig jouw eigen DIY haarmasker.

Dit heb je nodig

  • 2 wortels;
  • 2 eetlepels havermout;
  • 1 theelepel zoete amandelolie;
  • 1 eetlepel honing;
  • Heb je dik en veel haar? Verdubbel dan de hoeveelheden voor een fijne hoeveelheid van het haarmasker.

Zo maak je het

  1. Rasp om te beginnen de wortels. Doe dit in een bakje en meng dit met één eetlepel honing, twee eetlepels havermout en één theelepel amandelolie;
  2. Meng alles goed door elkaar tot je een dikke, kleverige pasta hebt;
  3. Breng het goedje aan op je haar en laat het gedurende 15 minuten intrekken;
  4. Spoel het goedje uit je haar en was je haar met je favoriete shampoo!

Een ander DIY haarmasker proberen?
Heb je geen last van een droge, jeukende hoofdhuid… Maar eerder van droog en pluizig haar? Geen stress! Ook daarvoor maak je eenvoudig zelf een haarmasker met ingrediënten die je gewoon in jouw keuken vindt. Wat je nodig hebt en hoe je het masker maakt? Dat lees je in de blogpost ‘Yoghurt haarmasker uit eigen keuken’.

Heb jij wel eens een DIY haarmasker gemaakt? Is dit haarmasker voor de stimulatie van haargroei iets voor jou?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.