Last van droog en pluizig haar? Wil je dat je haar weer heerlijk zacht aanvoelt. Klit vrij is… En wil je de groei van jouw haren stimuleren? Jouw ultieme haarmasker is dichterbij dan je denkt! En wel gewoon in jouw keuken. Wat je nodig hebt? Yoghurt en ei! Niets bijzonders dus en vrijwel in elke keuken te vinden.

Haarmasker uit eigen keuken

Dit doet het
Door het melkzuur en het zink die zich in het ei en de yoghurt bevindt help je jouw haar een handje. Je haar wordt gehydrateerd en droge lokken en pluizige krullen veranderen in heerlijk zachte lokken.

Dit heb je nodig

  • 1 eidooier;
  • 150 gram yoghurt;
  • Heb je veel en dik haar? Verdubbel dan bovenstaande ingrediënten.

Zo maak je het
Scheid om te beginnen het eiwit van de eidooier. Doe de eidooier samen met de yoghurt in een schaaltje. Meng het geheel goed door elkaar tot het een glad goedje wordt. Zo simpel als het maar kan; het masker is klaar voor gebruik!

Breng het masker aan in je haar. Verdeel het masker door je haar en laat het gedurende 15 minuten intrekken. Heb je het goed in laten trekken? Spoel het masker dan goed uit je haar met behulp van voldoende lauw water.

Wil je jouw haar een extra boost aan glans en voeding geven? Voeg dan bij het klaarmaken van het masker een eetlepel honing of olijfolie toe aan het mengsel.

Last van extreem haaruitval?
Even geleden schreef ik al over haaruitval in de herfst. Wat blijkt? Bij de wisseling van de seizoenen, vooral in de herfst, verlies je meer haar dan anders. Hoe dit precies wordt veroorzaakt dat lees je in deze blogpost! Gelukkig is het niets om je zorgen over te maken! Wel is het natuurlijk onwijs interessant om te weten hoe het komt!

Wat is jouw favoriete haarmasker? Heb jij wel eens een haarmasker uit eigen keuken gebruikt?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.