Het overkomt de beste wel eens… De nood is hoog want je moet toch echt je haren wassen, maar hoe vaak je er de afgelopen dagen ook aan hebt gedacht dat je nieuwe shampoo moest halen. Je bent het alsnog vergeten? En nu?! Sprint je even naar de keuken natuurlijk! Want eetbare shampoo is DE oplossing om toch in no-time heerlijk frisse lokken te hebben. Benieuwd?

Eetbare shampoo

Ga voor hydratatie
Je hebt vast wel eens op de verpakking van jouw favoriete hydratatie producten gekeken. Het is je dan vast wel eens opgevallen dat yoghurt een van de terugkerende ingrediënten is. Yoghurt hydrateert niet alleen de huid, maar ook je haar. Door deze hydraterende werking kan yoghurt dan ook goed gebruikt worden als vervanger van een conditioner.

Het gebruik van yoghurt als conditioner is eenvoudig. Je brengt een hoeveelheid yoghurt aan op je haar en je hoofdhuid (ook een aanrader wanneer je scheiding flink verbrand is). Laat het vervolgens gedurende 30 minuten intrekken en spoel het goed uit!

Kikkererwtenmeel
Besan, beter bekend als kikkererwtenmeel, staat wellicht niet standaard in je keukenkastje… Heb je het wel in je kastje staan dan is dat onwijs handig! Het kikkererwtenmeel wordt namelijk net als yoghurt met regelmaat in verzorgingsproducten gebruikt. Met een kleine toevoeging is het dan ook een aanrader om je lokken heerlijk mee te verzorgen.

Meng drie eetlepels kikkererwtenmeel met 250mL kokosmelk in een kom. Klop de twee ingrediënten goed door elkaar tot alle klontjes eruit zijn. Breng het mengsel vervolgens vanaf de haaraanzet tot in de puntjes aan en laat het gedurende 30 minuten intrekken. Was het met voldoende water uit je haar en gebruik hiervoor wanneer mogelijk het laatste drupje shampoo dat je nog hebt. Herhaal dit éénmaal per week en je haar zal prachtig gaan stralen!

Appel(cider)azijn
De laatste is een aanrader wanneer je altijd dezelfde shampoo gebruikt. Wissel je namelijk niet (of nauwelijks) van shampoo, dan kan het zijn dat de werking minder goed wordt. Er blijven op den duur mogelijk chemische resten over die je haar beschadigen en er minder fris uit laten zien. Hier komt appelazijn goed bij van pas.

Appelazijn bevat azijnzuur. Dit zuur zorgt ervoor dat resten worden verwijderd van het haar en dat je haar weer glanzend en sterk wordt. Meng voor het beste resultaat één eetlepel appelazijn met twee eetlepels olijfolie en drie eiwitten. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar wordt gemengd en breng het goedje aan op je haar en hoofdhuid. Laat het vervolgens zo’n 25 minuten intrekken en spoel je haar uit met koud water.

Welke eetbare shampoo heb jij wel eens geprobeerd en vind jij een absolute aanrader?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.