Nu de herfst is begonnen en de winter komt er ook al sneller aan dan je door hebt. Kortom; de kou staat voor de deur. Het gevolg? Een droge huid met rode vlekken… Iets wat we niet willen, maar wat toch elke keer weer gebeurt wanneer het weer omslaat. Hoe dit komt en hoe jij zelf een fijn, hydraterend avocado honing gezichtsmasker kunt maken? Dat lees je hieronder!

Avocado Honing gezichtsmasker

Het effect van kou op de huid
Dat de kou zorgt voor een drogere, beschadigde en gevoeligere huid merken veel van ons elk jaar opnieuw. Dit wordt veroorzaakt door dat de kou de bloedsomloop remt en het beschermende hydrolipidenlaagje dunner wordt.

Het gevolg hiervan is dat de huid droog en ruw wordt, kloofjes kan gaan vertonen en geïrriteerd raakt. Vooral het gezicht, de lippen, handen en voeten zijn hier gevoelig voor. Heb je last van eczeem of psoriasis dan zal je huid nog sneller droog en geïrriteerd raken.

De oorzaak hiervan? Uitdroging van de huid remt de afbraak van dode cellen af waardoor droge cellen zich sneller op zullen hopen.

De oplossing tegen een enorme droge en geïrriteerde huid is deze goed te hydrateren en voeden. Bij voorkeur met herstellende verzorgingsproducten die de huid ondersteund in het herstel en hydrateert.

Avocado Honing gezichtsmasker

Producten die hiervoor erg fijn zijn, zijn producten waarin bijvoorbeeld avocado of cacao is verwerkt. Avocado, en dan vooral het avocado-extract, wordt veelal gebruikt in huidverzorgingsproducten. Het heeft onder andere een versoepelend en verzachtend effect op de huid. Cacao is nog zo’n bekende. Cacaoboter heeft een voedende werking en beschermt tegen dehydratatie.

Avocado Honing gezichtsmasker

Avocado honing gezichtsmasker
Om onze huidjes lekker zacht en verzorgd te houden ben ik opzoek gegaan naar een eenvoudig DIY gezichtsmasker. Door te zoeken op DIY gezichtsmaskers voor de droge huid kwam ik al snel uit op dit eenvoudige avocado honing gezichtsmasker.

Zo maak je het masker:

  1. Neem een halve avocado en verwijder de schil. Doe deze in een schaaltje en doe er één eetlepel honing bij;
  2. Prak de avocado fijn en meng dit goed met de honing tot je een makkelijk smeerbaar goedje hebt;
  3. Breng het masker aan op je gezicht en laat het gedurende 20 tot 25 minuten intrekken;
  4. Spoel het masker met voldoende lauw water van je gezicht en dep de huid zachtjes droog.

Wat is jouw favoriete gezichtsmasker? Wat vind je van het DIY avocado honing gezichtsmasker?

Volg jij About Beauty and Fashion al op Facebook en Instagram?