Heb je nog drie paar schoenen op jouw wishlist staan maar heb je al meer dan genoeg schoenen? Ik heb zojuist DE perfecte reden gevonden waarom jij die schoenen op jouw wishlist toch echt zou moeten kopen… Een goed excuus en nee, het is niet ‘om de zolen van je schoenen minder te laten slijten’. Weet jij wat het perfecte excuus is voor meer schoenen?

Perfecte excuus schoenen

Aldus Jim Kass
Jim Kass, Business Insider van schoenenketen Allen Edmonds, vertelt dat het beter is om veel te wisselen tussen je schoenen. Waarom? Je schoenen zullen langer mee gaan! Niet omdat de zolen minder snel slijten… Nee, omdat je schoenen de kans krijgen te drogen.

Wanneer je schoenen draagt vangt het materiaal van de schoenen het zweet van onze voeten op. Draag je elke dag weer dezelfde schoenen, dan heeft het materiaal van je schoenen niet de tijd om goed op te drogen. Het gevolg hiervan is dat je schoenen hun vorm zullen verliezen, zo vertelt Jim Kass.

Wil je dus dat je schoenen er netjes uit blijven zien en hun vorm behouden dan kun je het beste ervoor zorgen dat je schoenen tussen het dragen door voldoende tijd hebben om te drogen en even goed te luchten.

Perfecte excuus schoenen

Geef je schoenen vaker de kans
Nu zul je misschien denken… En wat nou als ik maar één paar goede schoenen heb?! Trek dan wanneer je thuis bent je schoenen uit en verruil deze voor een paar fijne slippers of warme sloffen.

Sowieso schijnt het niet heel hygiënisch te zijn om je schoenen in huis te dragen. Logisch ook als je er zo over denkt want je schoenen komen overal! Op de meest vieze plekken loop jij met je schoenen en vervolgens loop je er zo weer mee je huis in!?

Voorkomen dat de bacteriën onder je zolen zich door je hele huis verspreiden? Trek dan je schoenen bij de deur uit. Nog een leuk pluspunt… Doordat je niet al die viezigheid mee naar binnenloopt blijft je huid ook zichtbaar schoner!

Wat is jouw perfecte excuus voor meer schoenen? Of voor andere items natuurlijk?

Bron: Business Insider UK