Pixels… Gekleurde puntjes die op een beeldscherm samen een beeld vormen. Nu verwerkt in een make-up look! Jup, de pixelmake-up look is een feit! En eerlijk? Ik vind hem tof! De look is ontzettend opvallend en geven een ware ‘90s look. Hoe je deze opvallende pixelmake-up look zelf maakt? Dat is vrij eenvoudig!

Pixelmake-up look

Dit heb je nodig
Voor de pixelmake-up heb je verschillende kleuren make-up, bijvoorbeeld oogschaduw, lipstick of schmink, nodig. Verder heb je een plat make-up kwastje nodig, bij voorkeur met een wat vierkante vorm.

Zo ga je te werk
Begin met de basis onderdelen van je gezicht, bijvoorbeeld je ogen, wenkbrauwen en lippen. Waar je normaal wil dat je make-up zo mooi mogelijk in elkaar overloopt is het bij de pixelmake-up juist de bedoeling dat je steeds weer vierkantjes maakt.

Contouren? Ook dat doe je bij deze pixel look, alleen dan toch net iets anders. Wederom zit er een groot verschil in de uitvoering en uitwerking. In tegenstelling tot normaal werk je de donkere make-up niet uit. Je maakt diepte door gebruik te maken van verschillende kleuren bruin en dus niet door de bronzer op de ene plek verder of minder ver uit te werken.

Zoals je zult begrijpen neemt het maken van deze make-up look wel wat tijd in beslag. Elke pixel die je zet brengt je dichter bij het eindresultaat, maar juist de manier waarop je de pixels plaatst maken deze look zo ontzettend awesome!

Waarom ik deze look geweldig vind?
Ik ben fan van geometrische vormen. Deze pixel look… Die is er een van! Daarnaast houd ik mijzelf voor mijn werk bezig met webdesign en grafisch design. Elke dag werk ik dus op mijn computer om de mooiste plaatjes te maken, zowel voor online als offline. Kortom; ik werk dagelijks met pixels om ze op hun mooist tot hun recht te laten komen! AND I LOVE IT! Al zie je vrijwel nooit maar één pixel… Al die fijne puntjes samen maken de mooiste beelden.

Wat vind jij van deze pixelmake-up look?

Beeld: @rebekanagymakeup