Afbrekende nagels… Misschien wel het meest vervelende iets op beauty gebied. Oke, laten we het hebben van puistjes en het breken van poeders even buiten beeld laten! Hoe je het ook went of keert. Wanneer je nagel breekt of scheurt wordt je sowieso niet blij. Gezond eten kan ervoor zorgen dat het minder snel gebeurt maar toch is dit niet altijd de oplossing. Vandaag deel ik een eenvoudige sterke nagels DIY met jullie en wel met knoflook! Watch.. ehh read and learn.

Sterke nagels

Wat heb je nodig?

  • Doorschijnende nagellak
  • 1 teentje knoflook


Hoe werkt het?

  1. Stop het teentje knoflook in een knoflookpers of snijd het teentje in kleine stukjes (klein genoeg om door de opening van het nagellakpotje heen te kunnen);
  2. Stop de knoflook in het nagellakpotje en laat het 5 dagen staan;
  3. Lak je nagels met de nagellak. Wanneer de nagellak nat is zal deze wat naar knoflook ruiken maar zodra de nagellak is opgedroogd ruik je het vrijwel niet meer. Vind je de nagellak alsnog te sterk naar knoflook ruiken dan kun je altijd even met een stukje citroen over je nagels wrijven en weg is de knoflookgeur!

Knoflook DIY sterke nagels

Waarom knoflook?
Wanneer je één keer per week je nagels lakt met de doorzichtige knoflooknagellak zullen je nagels al snel vele malen sterker worden. Knoflook wordt sowieso al meer dan duizend jaar gebruikt vanwege de gezonde voedingsstoffen en daarmee de vele gezondheidseffecten. Knoflook is namelijk het perfecte middeltje om je lichaam te helpen met ontgiften.

Wat doet knoflook met je nagels?

Het heerlijk (ahum) geurende goedje stimuleert de aanmaak van leverenzymen en bestrijdt van nature virussen en bacteriën. Dit laatste – het bestrijden van virussen en bacteriën – is waarom knoflook zo geweldig is voor je nagels.

Bij het doorsnijden van knoflook komen er antibacteriële stoffen vrij. Breng je dit aan op je nagels dan zorgen deze stoffen ervoor dat je nagels beschermt blijven tegen onder andere schimmels en andere toxische (giftige) stoffen. Het beschermlaagje wat de knoflook vormt in combinatie met de doorzichtige nagellak zorgt er uiteindelijk voor dat je nagels alle tijd hebben om te herstellen en sterker te worden.

Kortom; je verlengt het effect van het aanbrengen van knoflook op je nagels!

Wat is jouw tip voor sterke nagels?

Bron: Tips en weetjes