Als er iets is waar ik van houd, dan zijn het DIY’s waarin je iets wat je eigenlijk weg wilde gooien een tweede leven geeft. En dan natuurlijk wel het liefst op zo’n manier dat je er ook nog echt iets aan hebt. Oude handdoeken bijvoorbeeld. Er komt een moment dat het nodig is je handdoeken te vervangen, maar wat doe je met die ene handdoek met dat schattige patroon? Juist ja, DIY’en natuurlijk!

Handdoek DIY

Wat je nodig hebt?

  • Draad;
  • Naald;
  • Oude handdoeken;
  • Een stift;
  • Knoopjes;
  • Elastiek;
  • Stof voor bandjes/hengsels (kan ook met een stuk oude handdoek).

Uitwasbare strandtas!
De eerste DIY is echt onwijs eenvoudig. Vouw de handdoek dubbel en naai de zijkanten aan elkaar vast. Maak twee hengels aan de openkant en tadaaa, je hebt een onwijs handige en fashionable strandtas die je eenvoudig even uitwast!

Een strandjurkje?
Ook dat maak je natuurlijk met een oude handdoek. Hoe? Leg de handdoek dubbelgevouwen voor je neer. Knip aan een hoek beide punten – van de onderste en van de bovenste lap – eraf. Vouw het randje een stukje vast en maak deze met naald en draad vast. Neem nu een stuk elastiek in een kleur die past bij de handdoek voor het strandjurkje. Maak de uiteindes van het elastiek vast aan de puntjes bij het hoekje wat je er zojuist hebt afgeknipt. Steek je arm door de ene lus, haal de jurk voor je langs naar je rug en steek je andere arm door de andere lus!

Haren drogen
Vouw de handdoek dubbel en knip vanaf ongeveer 10 centimeter vanaf de open kant met een boogje naar de gevouwen zijde zodat je een soort driehoek krijgt met een korte zijde, een lange zijde en een lange schuine zijde (snap je het nog?). Naai de schuine lange zijde aan elkaar vast. Maak aan het puntje een lusje van elastiek en naai op de gevouwen kant aan de korte zijde een knoop. Vanaf nu heb je nooit meer last van een los vallende handdoek bij het drogen van je haar!

Douchemat
Voor het maken van de douchemat knip je stroken van drie verschillende kleuren handdoeken. Leg ze op elkaar en naai deze op het korte stukje aan elkaar vast. Vouw de stroken handdoek dubbel en zet deze tijdelijk vast met speldjes. Vlecht de drie stroken handdoek. Naai de vlecht aan het einde vast, rol hem op zodat je een platte cirkel krijgt en verwijder de speldjes. Naai de cirkels nog even aan elkaar zodat het één geheel blijft en jouw kleurrijke matje is klaar voor gebruik!
Check voor de video tutorial bovenstaande video! Enne, naast de vier leuke diy ideeën die ik hierboven kort heb uitgelegd vind je ook nog twee andere handige oude handdoek DIY-ideeën in de video. Begint het al te kriebelen?

Welke oude handdoek DIY vind jij het leukste?

Volg jij About Beauty and Fashion al op Facebook en Instagram?