Originele creaties met deze lijm DIY

De beste Do It Yourself projecten zijn die waarbij je vrij weinig nodig hebt. Een t-shirt, lijm, een stuk bakpapier en een strijkbout bijvoorbeeld. Meer dan de helft van deze benodigdheden heb je al in huis waardoor je niet eerst nog hoeft te gaan winkelen maar direct aan de slag kunt! Op Facebook spotte ik een leuke video waarin verschillende lijm DIY ideeën worden uitgelegd. Mijn zoektocht ging verder op Youtube en ik vond meer!

Lijm DIY

In de video’s zijn verschillende lijm DIY ideeën te zien. Wat je steeds weer nodig hebt is het volgende:

  • Lijmpatronen;
  • Bakpapier;
  • Strijkijzer (Let op: heb je nog nooit een strijkijzer gebruikt doe dit dan niet zelf maar vraag je ouders om hulp!);
  • Verf;
  • Schaar.

Afhankelijk van wat je wil maken heb je meer of minder lijmpatronen nodig. Voor de eerste DIY waarin een handig portemoneetje wordt gemaakt heb je er een stuk of 8 nodig. Leg je die naast elkaar en laat je ze smelten dan krijg je een groot genoeg vel waarmee je het portemoneetje kunt maken!


 
Bij de t-shirt DIY’s daarentegen heb je vaak al genoeg aan één lijmpatroon. Deze snij/knip je namelijk in kleine schijfjes waarna je ze op de gewenste plek op het t-shirt plaatst. Vervolgens houd je de strijkbout er een poosje boven – NIET erop(!) – en smelt de lijm wat een leuk effect geeft. Schilder je de schijfjes lijm vooraf, bijvoorbeeld met nagellak, dan geeft het een nog vrolijker effect.


 
Last but not least kun je ook sieraden maken met de lijmpatronen. De variant met de spikkels erin is bijvoorbeeld leuk als accessoire naar een festival! Ook zou je kleinere bolletjes kunnen maken en deze met de platte achterkant op een stekertje kunnen plakken. Deze stekertjes zijn verkrijgbaar bij een hobbywinkel. Uniekere knopjes oorbellen bestaan niet!

Welke lijm DIY zou jij willen uitproberen?

2017-07-28T21:13:34+00:00juli 28th, 2017|DIY, Video|0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: