Pakjesavond zit er op. Tijd om door te gaan, en wel naar de volgende feestdagen die voor de deur staan; Kerstmis! Om helemaal in de Kerststemming te komen houd ik ervan lekker creatief bezig te zijn. Knutselen en zo de meest leuke, sfeervolle dingetjes maken. Sieraden, woonaccessoires… Net wat ik tegenkom en wat ik leuk vind om te maken. Nu Sinterklaas voorbij is, is het dan ook de hoogste tijd om leuke Kerstmis DIY’s op te zoeken. En die? Die heb ik gevonden!

Kerstmis DIY's

Dit heb je sowieso nodig
Met de meeste Kerstmis DIY’s kom je al een heel eind met een schaar, verschillende kleuren wol, een spuitbus goud- en zilververf, lijm en glitters!

Pompoms bijvoorbeeld maken vaak deel uit van de winterse DIY’s. Hoe je die maakt? Heel simpel natuurlijk! Knip een cirkel en maak in het midden een gat zodat je een ring krijgt. Zorg dat je twee van deze ringen hebt en leg deze op elkaar. De ‘breedte’ van de cirkel bepaalt de grootte van de pompom.

Begin de wol om de ring heen te draaien. Net zo lang tot het gaatje in het midden bijna dicht is. Klaar? Knip voorzichtig tussen de twee ringen door zodat de wol buitenom loskomt. Trek de ringen iets uit elkaar en neem een stukje touw. Knoop het stukje touw rondom de losgeknipte touwtjes. Verwijder de ringen en breng de pompom in model.

Ook leuk is om gebruik te maken van voorwerpen van buiten. Denk aan blaadjes, takjes, boomschors of schijfjes boom. Versier deze met glitters en diamantjes en je hebt de meest leuke decoratie om je huis mee aan te kleden.

Benieuwd naar de verschillende leuke en inspirerende Kerstmis DIY’s? Bekijk dan snel de DIY’s in de video’s hieronder. Alle DIY-ideeën worden stap voor stap uitgelegd waardoor je ze eenvoudig zelf namaakt. Enne… Natuurlijk kun je er altijd nog jouw extra final touch aan geven waardoor ze helemaal JOU worden!

Hoe ziet jouw ultieme Kerstmis accessoire eruit? Welke Kerstmis DIY’s vind jij het leukst?