Heb je even geen idee wat je wil gaan doen? Kriebelt het om lekker aan de slag te gaan met een Do It Yourself project, maar heb je geen idee wat je wil maken? Voor de DIY’s uit de video die ik vandaag met jullie deel heb je voornamelijk krijtjes nodig… En eerlijk, ik wist niet dat je zoveel kunt doen met krijtjes! Met deze creatieve krijtjes DIY’s kun ook jij jezelf in ieder geval helemaal laten gaan. Enne, vergeet niet het resultaat te delen op social media en About Beauty and Fashion in dat bericht te taggen!

Creatieve krijtjes DIY's

Ketting met krijt
Voor deze creatieve krijtjes DIY heb je drie verschillende kleuren krijtjes nodig, een rasp, een ketting plaatje, bakpapier, lijm en een kettinkje.

Rasp wat de drie kleuren krijtjes. Leg de stukjes krijt op de kettinghanger en leg deze kort op een vel bakpapier in de oven zodat het krijg smelt. Haal de kettinghangers uit de oven, laat ze afkoelen en drogen en start in de tussentijd met de ‘topcoat’.

Voor de topcoat ga je aan de slag met de lijm. Pak wederom een stuk bakpapier en maak met de transparante lijm een grote ‘druppel’. De druppel moet ongeveer net zo groot zijn als de kettinghanger. Laat de lijm drogen en plak hem vervolgens met de platte kant op de inmiddels opgedroogde kettinghanger. Kettinkje eraan en hij is klaar!

Ooh, en hetzelfde kun je natuurlijk doen met kleinere bedeltjes waarmee je vervolgens jouw eigen bedelarmbandje in elkaar zet.

Galaxy magneten
De magneten uit deze DIY koop je natuurlijk zo in de winkel. Kies vooraf alvast wat verschillende kleuren krijtjes die je mooi bij elkaar vindt passen. Warm de magneten vervolgens voorzichtig op en ga er met de krijtjes overheen. De warmte van de magneten zorgt ervoor dat de krijtjes smelten en dat de kleuren in elkaar overvloeien tot een prachtige galaxy effect.

Een kleurrijk lichtje
Vind je de lampenkap op je slaapkamer niet meer zo gezellig. Grijp een flinke hoeveelheid krijtjes. Doe de krijtjes in een bak met water en voeg wat afwasmiddel toe. Laat het papiertje van de krijtjes weken en pak het lijm pistool erbij. Plak alle kleurtjes rondom de bovenste rand van de lamp. Laat de lijm drogen zodat de krijtjes goed vast zitten. Ga met een warme föhn langs de krijtjes zodat de krijtjes over de rest van de lampenkap smelten en laat de kap opnieuw goed drogen.

Zelf kaarsen maken
Deze laatste DIY is er een die je misschien vroeger als kind wel eens hebt gedaan. Kaarsen maken met behulp van krijtjes. Doe een flinke hoeveelheid blanco kaars in een kom, doe er één krijtje in een kleur naar keuze bij en voeg een paar druppels geurende olie toe.

Laat alles smelten en meng het goed door elkaar. Neem een mooi glas, zet er een lontje in en giet het glas vol met het gesmolten kaars/krijt goedje.
Pak opnieuw de bak met het overgebleven kaarsvet erbij, wacht tot het kaarsvet wat is afgekoeld en roer het geheel opnieuw los. Verkruimel een krijtje van dezelfde kleur die je eerder hebt gekozen en doe deze erbij in het mengsel. Roer het geheel opnieuw goed door en pak er een ijslepel bij.

Schep met de ijslepel een bolletje kaarsvet. Leg het met een kant op een bord zodat de bol een platte zijde krijgt en laat het verder afkoelen en daarmee stollen. Prik met een lange saté prikker vervolgens een gaatje in de bol, leg de bol erbij op de kaars in het glas en steek het overgebleven gedeelte van de lont door het bolletje dat je zojuist hebt gemaakt.

Welk van deze creatieve krijtjes DIY’s lijkt jou het leukst om te maken?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.