Nadat verschillende make-up merken dan eindelijk veel verschillende tinten foundation hebben uitgebracht waardoor er voor (bijna) elke kleur huid een passende foundation te vinden is… Is het dan eindelijk ook de beurt aan het ondergoed! Een Brits modemerk heeft namelijk een lijn gelanceerd met huidkleurig ondergoed in allerlei verschillende tinten.

Huidkleurig ondergoed

Beige als huidskleur?
Natuurlijk weten we allang dat beige niet de kleur van ieders huid is. Waarom het dan zolang heeft moeten duren voordat make-up hierop werd aangepast, evenals de kleur van huidkleurig ondergoed… Ik heb werkelijk geen idee. En om eerlijk te zijn; het is mij op het gebied van ondergoed ook niet direct opgevallen. Want ja, de standaard beige kleur is voor mij prima. Maar wat nou als je een donkerdere kleur of juist een lichtere kleur hebt? Dan is beige dus gewoon niet de juiste kleur. Want eerlijk; beige is natuurlijk niet de enige huidkleur.

De lijn van ASOS – jup, je leest het goed ASOS! – bestaat naast beige ook uit meerdere tinten bruin. Toch is ASOS niet het eerste merk wat huidkleurig ondergoed in verschillende tinten op de markt brengt. Het lingeriemerk Nubian Skin bracht namelijk in 2014 al een ondergoed lijn uit bestaande uit vier verschillende bruintinten. Wel richt dit merk zich speciaal op gekleurde vrouwen. ASOS blijft daarmee wel het eerste grote merk met een onwijs brede doelgroep die de nadruk legt op deze verschillende tinten ondergoed.

Wat ik ervan vind?
Ik gaf het net al even aan, maar eigenlijk ben ik mij er in eerste instantie niet bewust van geweest dat er alleen een beige kleur ondergoed verkrijgbaar was als huidkleurig ondergoed. Als in; ik heb er nooit bij stilgestaan. Dat dit nu wordt uitgebreid vind ik, net als bij verschillende kleuren foundation, eigenlijk ook niet meer dan normaal. Het was naar mijn idee dan ook logischer geweest als dit ergens tussen 2000 en 2010 (maximaal) al was uitgebracht. Want het is toch niet meer van nu… Dat iedereen hetzelfde zou zijn?

Het mooie vind ik juist dat iedereen, ongeacht of je man of vrouw bent, donker of licht, klein of groot, dik of dun… Iedereen is anders en dat maakt iedereen nou juist zo mooi. Jezelf kunnen en durven zijn, trots op jezelf zijn zoals JIJ bent… Dat is waar het om gaat als je het mij vraagt!

Wat vind jij van de verschillende tinten in huidkleurig ondergoed?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.