Dit weekend wordt het echt lente weer. Rokjes dag staat dan ook bijna zeker gepland. Reden genoeg om jezelf eens flink onder handen te nemen. Benen scheren, nagels lakken… En je voeten? Ook je voeten kunnen na al dat winterse weer vast en zeker een verzorging boost gebruiken. Hoe jij zorgt voor mooie voeten tijdens de lente en zomer? Nou met deze tips dus!

Mooie voeten

Wees voorbereid
Heb je net nieuwe schoenen, dan komt het wel eens voor dat je schoenen op den duur beginnen te schuren. Gelukkig is dit probleem eenvoudig te voorkomen. Met een stukje hechtpleister bijvoorbeeld. Lekker budget en prima mee te nemen in je tas.

Extra verzorging
In de lente en zomer worden onze voeten blootgesteld aan veel meer dingen dan in de herfst en winter. We dragen open schoenen… Je voeten kunnen dan ook wel wat extra aandacht gebruiken. Eens in de zoveel tijd even met een voetvijl erlangs en goed insmeren na het douchen doet wonderen!

Wil je jouw voeten echt eens in het zonnetje zetten? Geef je voeten een fijne treatment. Begin met een fijne voetscrub. Door te scrubben worden je voeten heerlijk zacht. Verwijder vervolgens ongewenst eelt met een eeltsteen of voetvijl. Breng wat appelciderazijn aan op blaren. Appelciderazijn kan helpen blaren sneller te laten helen en gaat ontstekingen tegen.

Gezonde teennagels? Die heb je in no-time na een manicure met citroensap en melk. Knip en/of vijl je nagels en maak vervolgens een badje met citroensap en melk. Dit badje maakt je nagels niet alleen schoner, maar ook witter en sterker.

Zweetvoeten?
Ook zweetvoeten voorkom je eenvoudig… Hoe? Met babypoeder! Strooi een beetje babypoeder in je schoenen. Het babypoeder neemt vocht op, dus je schoenen zijn zo weer mooi droog.

Sandalen inlopen
Ongeacht om welke schoenen het gaat. Voor elke soort schoen geldt; loop je schoenen in! Sandalen kunnen bijvoorbeeld behoorlijk vervelend zijn om in te lopen. De scherpe randjes veroorzaken al snel kapotte plekjes of blaren. Loop daarom je sandalen thuis in. Zo kun je ze steeds even dragen zonder dat je direct je hele voeten kapot loopt.

Hoe zorg jij voor mooie voeten tijdens de lente en zomer?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.