Tegenwoordig zitten we het grootste gedeelte van de dag. Tijdens ons werk, maar ook op school. Naast dat veel zitten niet goed is voor onder andere je rug, is het ook niet goed voor je billen. Om precies te zijn voor de vorm van je billen! Dus of zitten slecht is voor je billen? Jazeker!

Zitten slecht voor je billen

Zitten = slecht
Wanneer je de hele dag zit heeft dat een slechte invloed op de spierontwikkeling van je billen. Tijdens het zitten worden de spieren in je billen als het ware in slaapstand gezet. Althans… Je bilspieren worden niet of nauwelijks gebruikt waardoor deze niet worden getraind.

Het gevolg? Platte billen…

Naast dat veel zitten effect heeft op onze billen, heeft het ook invloed op de rest van ons lichaam. Zo schijnen de spieren die dienen voor de buiging van je heupen sterker te worden en je rug krommer. Zit je veel en lang, dan heeft een slechte houding rugklachten tot gevolg.

Alsof dat al niet vervelend genoeg is kan veel zitten ook leiden tot verzwakking van je billen en pijn in je enkels en knieën. De spieren in je benen en billen zijn verantwoordelijk voor de afvoer van het bloed vanuit je benen. Raken deze spieren verzwakt, dan wordt de bloed doorstroom in je benen ook minder goed met cellulitis als gevolg.

Hoe voorkom je het?
Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om een slechte houding en platte billen te voorkomen.

  1. Goede bureaustoel
    Zorg er allereerst voor dat je goed zit wanneer je aan het werk bent. Een goede bureaustoel zorgt er voor een groot deel voor dat je makkelijker een goede houding aanhoudt. Zo moeten je heupen hoger staan dan je knieën en kun je bij voorkeur met platte voeten op de grond staan terwijl je zit. Ook is het van belang dat je onderrug wordt ondersteund en je schouders kunnen ontspannen doordat de armleuningen op de juiste hoogte staan afgesteld.

    Last but not least hoort het beeldscherm op ooghoogte te staan zodat je jouw nek netjes recht kunt houden. En je ellebogen? Die horen op de armleuning of daar waar de tafel begint zodat deze goed worden ondersteund.

  2. Squats!
    Regelmatig opstaan van je werkplek is een must. Bij voorkeur hoor je elk uur minimaal 5 minuten van je werkplek te gaan om even je benen te strekken. Ook kun je aan de slag met squats en lunges.

Vind je het lastig de hoeveelheid squats op te bouwen of vol te houden? Probeer eens een 30 dagen challenge! Deze zijn er zowel als afbeelding, onder andere te vinden op Pinterest, of als app in de Google Play Store en de Apple Store!

Hoelang zit jij op één dag? Wist je dat zitten slecht voor je billen is?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.