Jeans… Misschien wel het lastigste kledingstuk wanneer het aankomt op het vinden van het perfecte model. Of ze zitten rete strak, passen niet goed bij de benen, zitten aan de bovenkant veel te los of veel te strak en ga zo maar door. I just don’t like them! Gelukkig maken deze zeven handige jeans hacks uit de video het vinden van de (bijna) perfecte jeans stukken makkelijker! Kijk je mee?

Handige jeans hacks

Rits stuk?
Met een kapotte rits kun je natuurlijk niet zomaar de deur uit. Een rits die wagen en wijd openstaat is namelijk allesbehalve charmant. Vergeten gebeurt de beste, maar is de rits van jouw jeans kapot dan kun je hem net zo goed weggooien… Of toch niet?

In plaats van jouw jeans weggooien kun je ook onderaan twee schakeltjes wegknippen. Dit maakt het mogelijk de rits weer op de schakels te schuiven waardoor hij weer netjes aan twee kanten vast zit. Rits de broek verder dicht, pak een naald en garen en naam de rits vast net boven waar je zojuist de twee schakeltjes hebt weggeknipt. Done!

De rits is gemaakt en jouw jeans is weer ready to go!

Te lange pijpen…
Dit is een probleem die ik als geen ander herken. Te lange jeans, maar gelukkig staat er een hack tussen deze handige jeans hacks!

Normaal zou je ervoor kiezen een stuk van de broek af te knippen, maar mag ik je daar stoppen!? Het enige wat je hoeft te doen is de broek een X aantal centimeters omslaan. Stik de broek nu precies over de al bestaande naad/zoom vast. Je broek heeft nu dus een omslag. Trek de broek aan en draai de omslag naar binnen. Je broekspijpen zijn prima op maat en zakken niet meer over je voeten heen. En wil je de broek uiteindelijk verkopen of toch weer langer hebben? Het enige wat je hoeft te doen is het stiksel losmaken. Handig toch?!

Een rits die constant open gaat
Die vervelende rits die steeds maar weer opengaat voorkom je heel eenvoudig. Maak een ring van bijvoorbeeld een sleutelhanger vast aan het lipje van de rits. Doe de rits dicht en trek de rits over de knoop. Doe de knoop dicht, je rits zal niet meer zomaar opengaan en niemand die het ziet!

Het bekende gat aan de achterkant
Niets vervelender dan de perfecte broek met een onwijs groot gat aan de achterkant. Ook hiervoor hoef je een broek, mits het gat natuurlijk niet gigantisch groot is, te laten hangen. Wat je kunt doen is twee kleine openingen maken in de band. Trek hier een breed stuk elastiek doorheen en zet het elastiek (een beetje op spanning) vast. Wanneer je de broek draagt zal je zien dat de band mooi aansluit.

Een broek passen?
Even geleden deelde ik al een handige hack om jeans te passen. Neem de broekrand en doe deze rondom je hals. Sluit hij mooi aan dan zou de broek ook perfect moeten passen. Toch is er ook nog een andere manier… Maak een vuist en buig je arm. Past je onderarm precies – vanaf je elleboog tot en met je vuist – in de broekrand dan moet deze perfect zitten!

Een gat… of meer!
Een gat gevallen in je broek? Maak er met een stuk schuurpapier meer en niemand zal het opvallen dat je dat ene gat erin hebt gevallen!

Te strakke broek?
Een te strakke broek past weer in no-time met behulp van een elastiekje. Neem het elastiekje en haal deze door het knoopsgat heen. Trek de ene kant van het elastiekje door de lus aan de andere kant en haal de lus vervolgens over de knoop. Shirt erover en you’re done!

Wat vind jij de meest handige jeans hacks?

Volg jij About Beauty and Fashion al op Facebook en Instagram?