De afgelopen tijd heb ik parfum dan eindelijk onderdeel weten te maken van mijn ochtend routine. Waar ik het eerst standaard vergat denk ik er nu automatisch aan voor ik de deur uit ga. Handig! Want inmiddels heb ik een flinke parfum collectie opgebouwd en niet gebruiken is natuurlijk doodzonde. Maar hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat parfum langer meegaat zonder dat de geur verloren gaat?

Parfum langer mee

Warmte en (zon)licht
De eerste tip om ervoor te zorgen dat parfums langer de juiste geur behouden is dat je ze het beste kunt bewaren op een koele plek. Enne, als het even kan ook nog in de originele doos.

Volgens Carl Groenewald – parfum ambassadeur van Dior – is dit de beste manier om parfum te bewaren. Ow ja, en het liefst natuurlijk ook nog ongeopend!

Omdat niet elke slaapkamer zomaar een donker hoekje heeft kun je ervoor kiezen je parfum in de koelkast te bewaren. De koelkast is koel en donker, win-win! Volgens Mark Knitowski van Victoria’s Secret kan je er op die manier zelfs voor zorgen dat een geurtje tot wel twee jaar langer mee gaat.

Hoe dat komt? Warmte en (zon)licht zorgen ervoor dat de geur van een parfum verminderd. Dit komt door verdamping met vermindering van de geur intensiteit tot gevolg.

Geur intensiteit al aangetast?
Niet getreurd… Ook wanneer de intensiteit van jouw parfum al minder is geworden doordat die wat langer staat kun je ervoor zorgen dat de geur van je parfum langer meegaat.

Zo kun je bijvoorbeeld voor het aanbrengen van je parfum een klein beetje vaseline of andere geurloze bodylotion op de huid aanbrengen. Deze producten vormen een soort basis voor je parfum waardoor hij beter blijft zitten en minder snel ‘slijt’

Enne, weet je al wat het verschil is tussen eau de cologne, eau de toilette, eau de parfum en parfum? Het heeft iets te maken met de geurbestandsdelen. Wat precies? Dat lees je hier!

Wat is jouw favoriete parfum? Wist jij al hoe je jouw parfum langer mee laat gaan?

Bron: Marie Claire