Miskopen… Iedereen heeft ze en als je er eenmaal achter bent dat je het kledingstuk wellicht in een vlaag van verstandsverbijstering hebt gekocht komt de tweede vraag. Wat moet je er mee? Weggooien? Dat is vaak toch ook best zonde want je hebt het net pas gekocht. Toch kun je er altijd nog het beste van proberen te maken. Bijvoorbeeld met een van de 5 kleding hacks die ik vandaag met jullie deel!

DIY kleding hacks

Stuk voor stuk eenvoudige, snelle hacks waarmee jij die miskoop omtovert naar een van jouw favoriete fashionable items.

Benieuwd hoe? Check snel de video en beschrijving:

Van rokje naar off-shoulder crop top
Heb je een rokje dat eigenlijk net iets te kort is? No worries. Draai hem binnenste buiten en knip aan beide kanten een opening voor je armen. De band van het rokje die normaal bovenaan zit komt nu onderaan te zitten, en de onderste rand van het rokje dus bovenaan. Dit gedeelte vormt namelijk het off-shoulder stuk. Een originelere off-shoulder crop top kan haast niet!

Van t-shirt dress naar fringe rok
Helemaal klaar met die saaie t-shirt dress? Knip de onderkant in slierten. Naai de mouwen dicht en knoop alle slierten op een leuke manier aan elkaar. Trek de t-shirt dress nu aan door in te stappen via de halsopening en steek de dicht gemaakte mouwen naar binnen. Deze vormen twee handige zakken. Perfect met het oog op alle festivals die dit jaar op ons te wachten staan!

Blouse? Two-piece bedoel je!
Voor deze kleding hack heb je een blouse, een schaar, elastiek en naald en draad nodig. Knip de blouse af net onder de armen. Het onderste deel van de blouse vormt de rok. Naai in de bovenkant een stuk elastiek en je rokje is ready! De bovenkant van de blouse vormt de bijhorende crop top.

Van longsleeve naar wikkeltop
Leg de longsleeve plat op tafel en knip hem aan de voorkant open. Knip aan de achterkant een stukje uit. Van de stof die hieruit komt knip je vier stroken. Deze stroken knoop je aan elkaar en bind je vast aan de langere vlakken aan de voorkant. Trek de top aan en knoop hem vast met de stroken stof.

Tover je legging om in een body
Neem een legging in een kleur die je mooi vindt. Knip de pijpen eraf. Zorg ervoor dat het kruis van de legging heel blijft. Naai vervolgens de afgeknipte pijpen vast aan de elastieke rand. Trek het broekje aan. Knoop de pijpen vast in je nek en je bent ready-to-go. Afhankelijk van waar je hem mee combineert ziet de zelfgemaakte body er casual of juist heel chique uit.

Welk van deze 5 kleding hacks vind jij het leukste en zou jij willen proberen?