Waar eerst het aanbrengen van parfum er ’s ochtends nog wel eens bij in schoot, draag ik de laatste tijd regelmatig een luchtje. Even sprayen en je ruikt heerlijk! Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw favoriete luchtje zo lang mogelijk blijft hangen. Dat leg ik je vandaag uit!

United Dreams Parfum

De plaatsen waar je over het algemeen parfum aanbrengt is op je hals en je polsen. Bij het aanbrengen van parfum op de polsen wordt vaak de grootste fout gemaakt. Om de parfum te verspreiden wrijven de meeste mensen hun polsen over elkaar. Dit moet je dus NIET doen. Waarom niet? Wanneer je de parfum uitwrijft, wrijf je de geurmoleculen kapot. Hoe moet het dan wel? Door zachtjes je polsen op elkaar te drukken verspreid je de parfum en zorg je er voor dat de geurmoleculen heel blijven waardoor de juiste geur te ruiken is en deze ook langer houdt.

Blijft je parfum niet goed zitten? Door een beetje vaseline op de plekken te smeren waar je de parfum aanbrengt, en vervolgens er wat parfum op te sprayen blijft de parfum langer zitten. De vaseline houdt de geur namelijk als het ware vast waardoor je langer plezier hebt van de geur.

Ook ruik je een luchtje beter wanneer je hem aanbrengt op een warme plek. Denk hierbij in de zomer bijvoorbeeld aan je knieholtes, ja echt(!), en anders aan je decolleté. Laat de parfum wel drie minuten aan drogen, ook wel rusten, voordat je er kleding overheen doet voor de optimale geur.

Ow ja, nog een klein weetje! Bij het testen van parfum, en ook bij het aanbrengen, verdampt in de eerste minuut na het sprayen de alcohol in een luchtje. Pas na zo’n tien minuten is de geur van de parfum zoals deze hoort te zijn. Handig om te weten wanneer je in de drogisterij staat denk ik zo!

Wat zijn jouw tips voor het aanbrengen van parfum? Wat is jouw favoriete luchtje?