Ken je van die mensen, of misschien zijn het wel je vrienden of vriendinnen… Mensen die ALTIJD perfect op de foto staan. Alleen moet je zelf op de foto, dan voelt dat al snel ongemakkelijk en is het resultaat niet (snel) zoals je had gewild. Gelukkig sta je met deze handige tips voor je het weet perfect op de foto.

Tips; perfect op de foto

Kijk naar…
Heb je moeite met het openhouden van je ogen wanneer de flits af gaat of lijkt het keer op keer alsof je niet in de lens kijkt terwijl je dit toch echt doet? Kijk dan eens een klein stukje boven de lens. Ondanks dat je er net boven kijkt, lijkt het op de foto alsnog alsof je in de lens kijkt. En het openhouden van je ogen wordt op deze manier eveneens stukken eenvoudiger!

The right side
Ook jij hebt vast een zijkant van je gezicht dat je mooier vindt. Alleen op foto’s of misschien wel altijd. Is dat toevallig de linkerkant van je gezicht? Niet vreemd, want uit onderzoek is gebleken dat de linkerkant van ons gezicht meer emotie toont dan de rechterkant.

Draai daarom je hoofd op de foto heel iets naar rechts. Zo ziet je foto er al snel natuurlijker, vrolijker en minder ongemakkelijk uit!

Make-up
Felle make-up komt op foto’s al snel te heftig over. Natuurlijke make-up a.k.a. een nude make-up look is daarom een aanrader. Met behulp van de make-up benadruk je hetgeen aan je gezicht dat je mooi vindt maar blijft het geheel rustig. Je make-up gaat daardoor niet met de foto aan de loop!

Wat betreft lipstick luidt het advies anders. Althans; lipstick of lipgloss kan ervoor zorgen dat je lippen mooi zichtbaar blijven op de foto. Heb je van nature lichte lippen, dan kan het gebeuren dat deze nog net wat lichter uitvallen op de foto waardoor je haast geen lippen lijkt te hebben. Een subtiele kleur lipstick of lipgloss biedt hier de oplossing voor.

Ontspan en straal!
Ondanks dat het enorm ongemakkelijk kan voelen om op de foto te gaan zijn de woorden ontspan en straal toch echt DE keywords… Wanneer je jouw lichaam ontspant en lacht sta je al snel minder geforceerd op de foto. Probeer wanneer je lacht net als anders te lachen. Lach je dus altijd met je tanden bloot, doe dit dan ook op de foto.

Hoe zorg jij ervoor dat je perfect op de foto staat?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.