Wenkbrauwen zijn een onwijs belangrijk onderdeel van je gezichtsuitdrukking. De vorm ervan hebben wij graag zelf in de hand. En ja, daar oefenen wij invloed op uit door te epileren en/of te tekenen. Het verkeerd epileren van je wenkbrauwen kan enorme gevolgen hebben voor je look. Wat de grootste fouten zijn wanneer het aankomt op het epileren van wenkbrauwen?

Wenkbrauwen epileren

Welke spiegel gebruik jij?
Voor het epileren van onze wenkbrauwen pakken veel vrouwen een vergrotende spiegel. STOP! Daar gaat het namelijk al mis! Door gebruik te maken van een vergrotende spiegel of door de spiegel enorm dicht bij je gezicht te houden zie je haartjes die eigenlijk nog niet ‘pluk klaar’ zijn.

Wanneer je wenkbrauw haartjes nog niet ‘pluk klaar’ zijn, zijn de haartjes nog volop in de groei. Haal je deze haartjes weg, dan kan dit leiden tot ‘over-plukken’ met ingegroeide haartjes tot gevolg. En dat wil je natuurlijk nou net niet!

Doe daarom een stapje terug, pak een normale spiegel en houdt hem net wat verder van je af dan anders. Bekijk de vorm van je wenkbrauw rustig en in zijn geheel. Haal vervolgens alleen de haartjes weg die buiten de (gewenste) vorm van je wenkbrauw vallen.

Ready, set… GO!
Zoals net al even genoemd werd is het belangrijk om te kijken of de haartjes die je weg wil halen ‘pluk klaar’ zijn. Hoe je dit weet? Haartjes die eenvoudig los laten zijn klaar om geplukt te worden. Moet je meerdere keren plukken voordat je dat ene haartje weg krijgt? Laat hem dan nog maar even zitten en probeer het een paar dagen later nog eens. Grote kans dat het haartje dat wel klaar is om geplukt te worden en zonder enige moeite loskomt.

Wel of niet boven de wenkbrauw?
Het gerucht gaat dat je beter niet kunt epileren boven de wenkbrauw. Dit vanwege de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Maar is dit ook daadwerkelijk zo?

Handig om te weten is dat de bovenkant van je wenkbrauw inderdaad de natuurlijke, ideale vorm van je wenkbrauw is. Wil je wat haartjes weghalen aan de bovenkant van je wenkbrauwen? Ga dan in ieder geval niet te enthousiast te werk. Kijk wederom welke haartjes buiten de (gewenste) vorm van je wenkbrauw valt en haal alleen die haartjes weg.

Wat is jouw ultieme tip voor het epileren van je wenkbrauwen? Welke fouten heb jij in het verleden gemaakt?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.