Er is vrijwel niemand die tegenwoordig nog kan zeggen: ‘Ik heb nog noooooooit een selfie gemaakt’. Met de populariteit van social media en het gemak van onze smartphones maken de meeste mensen met regelmaat een selfie. Of een hele serie… Want je wil natuurlijk wel goed op de foto staan, een originele foto hebben en ja… De foto moet social media worthy zijn! Wil je echt creatief aan de slag voor de meest originele selfies? Bekijk dan snel deze foto hacks!

Foto hacks

1. Licht inval door een vergiet
Nu de zon de afgelopen weken volop schijnt kun je er maar beter van genieten! Ooh, en gebruik van maken natuurlijk. Ondanks dat het onwijs lastig is om een selfie te maken met je gezicht naar de zon toe – je weet wel… Ogen openhouden is dan allesbehalve eenvoudig! – met een vergiet heb jij in no-time de meest originele selfie te pakken.

Houdt het vergiet tussen de zon en jouw gezicht. Laat de lichtpuntjes over je gezicht dansen, draai en schuif net zo tot de licht spots mooi over je gezicht vallen. Het effect is origineel en net of je ergens licht te zonnen bij een of ander zonnig all inclusive oort!

2. Verdubbel jezelf
Wist je dat je met behulp van de panorama stand op je telefoon en de nodige dosis creativiteit een originele foto kunt maken waar jij met jezelf kletst, thee drinkt, danst etc.?! Wel heb je voor deze foto hack de hulp van een vriend of vriendin nodig. Want wanneer jij meerdere keren voor fotomodel speelt… Heb je natuurlijk geen handen meer over om ook nog zelf de foto’s te maken!

3. Omringd door hartjes
En waarom zou je gebruik maken van een filter wanneer je er zelf ook een kunt maken? Met hartjes bijvoorbeeld!

Knip een rondje uit papier ter grootte van de lens van je camera. Knip vervolgens in het middel van het rondje een hartje. Houdt het papiertje met daarin het uitgeknipte hartje vlak voor de lens en je bent klaar om foto’s te maken.

Door het licht zal het hartje meerdere keren zichtbaar worden op de foto die je maakt. Onwijs leuk, eenvoudig en je hebt dus op deze simpele manier jouw eigen filter gemaakt.

Wat is jouw ultieme foto hack voor de meest originele selfie?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.