Je kent ze vast wel… Die lusjes in je kleding waarmee in de winkel de kleding op de hanger wordt gehouden. Aan de ene kant zijn die lusjes hartstikke handig, maar aan de andere kant zijn ze onwijs irritant. Want eerlijk… Ondanks dat we willen dat kleding netjes op de hanger blijft hangen, willen we niet dat die koortjes zomaar op straat overal tussenuit steken. Maar er is meer. Meer dingen die je van je kleding hoort te verwijderen. Lees je mee?

verwijderen van kleding

Bandje
Naast de bekende lusjes is er ook een variant waarbij er een koortje loopt van de ene naar de andere schouder. Dit is vaak het geval bij tops met een lage hals. En jup, dit bandje kun je gewoon verwijderen. Ook deze is alleen ervoor om een shirt goed op de hanger te houden en niet voor de sier.

Plastic schijfjes en rubberen dopjes
Als je oorbellen op een kaartje koopt zitten er vaak plastic schijfjes achter of rubberen dopjes. Deze schijfjes en dopjes zijn ervoor om te zorgen dat de sluitinkjes goed blijven zitten wanneer de oorbellen op het kaartje zitten. Niet om te dragen wanneer je de oorbellen in je oor hebt dus.

verwijderen van kleding

Stiksel
Dit punt is een onderdeel wat ik de laatste tijd steeds vaker tegenkom; stiksel. Zakken van colberts en broeken die dicht zijn gestikt of een klein kruisje onderaan de split (op de rug) van een colbert. Dit stiksel is er puur en alleen voor om ervoor te zorgen dat de zakken of split netjes op hun plek blijven en niet kreuken.

Labels
Bij transparante tops, en wellicht bij andere tops net zo goed, is het niet nodig om het complete boekwerk aan waslabels te laten zitten. Bovenkleding kun je namelijk standaard op 30 graden wachten, mits het geen handwas is natuurlijk. Anders zit je altijd goed en kun je die labels prima weg knippen.

Welk van deze dingen laat jij normaal aan je kleding zitten? Ga jij ze nu verwijderen van je kleding?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.