Soms heb je van die dagen dat alles misgaat. En ja, dat kan ook te maken hebben met je kleding. Een broek die gigantisch afzakt of een topje met een hals die op de meest ongemakkelijke momenten net iets teveel blootgeeft. Beide voorbeelden, en nog meer, is totaal niet praktisch en kan eenvoudig worden verholpen met deze fashion hacks!

Fashion hacks

Bye bye afzakkende broek!
Zakt je broek constant af en is de broekrand voorzien van een ‘tunnel’? Dan is dit probleem in no-time opgelost. Wat je nodig hebt is een schaar, een rietje en een lange veter. Knip met de schaar wanneer nodig twee kleine inkepingen aan de voorkant van de broek. Steek de veter door het rietje en steek het geheel vervolgens door een van de twee gaatjes. Haal de veter met het rietje achterlangs door de tunnel van de broek via het tweede gaatje weer naar buiten. Leg twee knoopjes in de uiteinden van de veter zodat ze niet zomaar meer door het gaatje terug kunnen schieten en die afzakkende broek? Die is verleden tijd!

Een te sexy halslijn
Het wil nog wel eens voorkomen dat een halslijn net iets teveel blootgeeft. Iets wat je natuurlijk niet wil. Gelukkig is de oplossing eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld een stukje van een hemd nemen waar je twee knoopjes in combinatie met een elastiekje aan vast maakt. Steek dit net onder je shirt en maak de elastiekjes vast aan de bandjes van je bh.

Sieraden reinigen
Ringen, oorbellen, armbanden en kettingen… Sieraden kunnen afgeven, verkleuren en vies worden. Het schoonmaken van de sieraden is vervolgens over het algemeen best lastig, vooral wanneer het om een klein paar oorbelletjes gaat.

In dit geval kun je het beste een eigen badje maken om je sieraden in te reinigen. Wat je nodig hebt is het volgende; zout, baking soda en water. Meng dit alles in een bakje en leg de vieze sieraden erin. Het mengsel begint te bruisen en maakt daarmee jouw sieraden snel en eenvoudig schoon. Even afdrogen en ze zijn weer helemaal klaar om gedragen te worden!

Vergeet kreukels!
Ben je op reis of sta je op het punt om de deur uit te gaan en zie je ineens dat de kraak van je blouse enorm gekreukt is? Wist je dat je eenvoudig met je stijltang de ergste kreukels eruit kunt halen? En is de kraag van je blouse glad? Dan ziet je blouse er in zijn geheel direct netter uit.

There is more….
Natuurlijk is dit bij lange na niet alles! Benieuwd naar de rest van de handige fashion hacks? In de video hieronder vind je er nog veel meer!

Wat is jouw favoriete fashion hack? Deel hem in de comments onder dit bericht.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.