De tassen van Chanel zijn en blijven onwijs populair. Logisch ook, want voor iedereen is er bijna wel een model te vinden dat bij je past. Ondanks dat ik tassen van bijvoorbeeld Chanel te duur vindt, en ik liever meerdere tassen heb die ik met elkaar kan afwisselen, vind ik het wel prachtig om te zien hoe zo’n designer tas wordt gemaakt. Want je ziet gewoon dat een tas met zo’n prijskaartje met de meest grote nauwkeurigheid wordt gemaakt en in elkaar wordt gezet. Zien hoe dat de Chanel’s Gabrielle bag en de Boy Chanel in elkaar wordt gezet vind ik dan ook onwijs interessant. Kijken jullie mee?

Chanel Tas

Voor het maken van zo’n Chanel tas heb je natuurlijk wel het een en ander nodig. Denk aan verschillende machines, de juiste materialen en handige tools om de materialen zo precies mogelijk uit te kunnen snijden en/of knippen en deze vervolgens perfect, zonder kreukels, in het juiste model te kunnen verwerken.

Het stikken van de tas ziet er dan ook uit als een eenvoudig kunstje. Toch zal dit allesbehalve eenvoudig zijn… het is dat de machines juist kunnen worden ingesteld en een heel groot deel van het stikken overneemt. Vooral wanneer het gaat om nauwkeurigheid!

Natuurlijk houdt het niet op met het in model brengen van de materialen. Het zit het hem in de kleine details. Bijvoorbeeld het Chanel logo, de sluiting en wat dacht je van het hengsel?

Doordat alle stappen met grote nauwkeurigheid worden doorlopen en de manier waarop dit te zien is in de video’s krijg je toch direct waardering voor zo’n tas. Het resultaat ziet er prachtig uit, ongeacht of de stijl van de Chanel tassen iets voor je is.

Naast de video van deze Chanel’s Gabrielle bag en de Boy Chanel zijn er nog meer video’s te vinden op het internet waarin te zien is hoe designer/custom items worden gemaakt. De manier waarop deze custom high heels worden gemaakt… Die moet je ook echt eens zien!

Wat vind jij van de manier waarop deze Chanel tas wordt gemaakt?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.