Herken je dit? Je hebt na lang zoeken eindelijk de perfecte kleur lipstick gevonden… Je gebruikt hem met regelmaat en voor je het weet is de lipstick op. Tijd voor een nieuwe, tot je tot de ontdekking komt dat jouw favoriete lipstick niet meer verkocht wordt. Ontzettend balen natuurlijk! Maar wist je dat er een manier is om onbereikbare make-up bereikbaar te maken? Al is deze oplossing niet geheel om de hoek… Als je er toevallig in de buurt bent is het zeker de moeite waard!

Onbereikbare make-up custom make-up

Giella Custom Blend Cosmetics
Giella Custom Blend Cosmetics maakt onbereikbare make-up bereikbaar, en wel met behulp van custom make-up. Je vindt Giella in Salon SCK in New York. Oprichtster Giella Poblocki startte Giella Custom Blend Cosmetics in 2001. Al voor zo’n 20 jaar blend Giella make-up. Iets wat volgens haar de perfecte manier is om oplossingen te creëren voor haar klanten.

Hoe het in zijn werk gaat? Vrij eenvoudig!
Neem gewoon jouw favoriete make-up product waarnaar jij op zoek bent mee naar Giella. Bij Giella hebben ze allerlei verschillende ingrediënten en kleuren waarmee ze de kleur, pigmentatie en textuur kunnen namaken. Dit lukt hen zelfs zo precies dat je jouw onbereikbare make-up product zo weer als nieuw meeneemt.

Om te beginnen wordt gekeken naar de textuur om te bepalen of het een cream textuur, matte of shimmer is. Vervolgens wordt er naar de pigmentatie van het make-up product gekeken. Door te focussen op de kleur wordt met verschillende tinten geprobeerd zo dicht mogelijk bij de kleur van het originele product in de buurt te komen.

Zodra de kleur klopt wordt de vloeistof in een lipstick vorm gegoten en wordt de lipstick verpakt in een huls zodat je net als anders de lipstick eenvoudig kunt aanbrengen.

Alleen lipstick?
Naast lipstick kunnen ze bij Giella ook terecht voor alle andere gezichtsmake-up, oogmake-up, lipmake-up, nagellak en meer.

De prijs…
Nu zul je misschien denken; die custom make-up… Heel leuk en aardig, maar die zal vast en zeker rete duur zijn! Nou, het valt mee! Voor de Chanel lipstick uit de video betaal je normaal gesproken $37,- per stuk. Laat je hem namaken bij Giella dan kost de lipstick $28,-.

Voor de blush van M.A.C. daarentegen betaal je wel iets meer. Waar de originele blush van M.A.C. Cosmetics $23,- kost betaal je voor de blush bij Giella $40,-.

Welke onbereikbare make-up zou jij bereikbaar willen maken?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.