Gelukkig hebben we ondanks dat het pas net echt zomer is al wat mooie dagen gehad. Een mogelijkheid om een klein beetje voor te bruinen voordat de zomer echt van start ging. Want ja, wanneer je na de koude winter je korte broek tevoorschijn tovert… Dan heb je toch echt bijna een zonnebril nodig wanneer je naar je benen kijkt. Oeff… Hello melkflessen! Maar, er zijn manieren waardoor je sneller bruine benen krijgt. Hoe?

Sneller bruine benen

Drink voldoende
Zelf heb ik er behoorlijk moeite mee, maar voldoende drinken is en blijft belangrijk. Ook wanneer het aankomt op het opbouwen van een kleurtje is voldoende drinken van belang. Drink je genoeg, dan blijft je lichaam en daarmee ook je huid beter gehydrateerd.

Daarnaast kun je jouw huid ook van buitenaf een handje helpen, bijvoorbeeld door na het zonnen de huid in te smeren met een hydraterende after sun!

Goed insmeren
Tot vandaag de dag gaat het fabeltje dat je niet of minder bruin wordt wanneer je jezelf insmeert met zonnebrand. Dit is absoluut niet waar! Zonnebrand vermindert niet de maten waarin je bruin wordt. Wel houdt het de schadelijke effecten van de zon (UV-straling) tegen en bescherm je jouw huid tegen versnelde huidveroudering. Kortom, insmeren dus!

Aan het water
Op het strand of in het zwembad word je vele malen sneller bruin. Wanneer de zon schijnt weerkaatst de zon namelijk op het water. Hierdoor krijg je dus vanaf boven zon op je huid, maar ook vanaf het water. Dubbel zoveel stralen dus!

Scrubben
Scrubben is en blijft ook zo iets… Is het nou wel of niet nodig? Door te scrubben verwijder je dode huidcellen. Handig, ook wanneer het aankomt op bruin worden! Door dode huidcellen te verwijderen wordt er namelijk plaats gemaakt voor nieuwe huidcellen. Het gevolg is dat je sneller bruin wordt. Wel geld hierbij dat je jezelf wederom goed moet insmeren. Na het scrubben al helemaal aangezien je huid nog meer bloot wordt gesteld!

Hoe bouw jij jouw zomerkleurtje op en krijg jij sneller bruine benen?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.