Morgen wordt het heerlijk warm met temperaturen tot wel 26(!!) graden. Tijd om dat nieuwe rokje of je favoriete jurk uit de kast te trekken. Ooh, en vergeet natuurlijk niet je benen even goed onderhanden te nemen. Want die wintervacht? Die mag er nu toch echt wel af! Met dit stappenplan zorg je er dan ook in no-time voor dat jouw benen lente-proof zijn.

Benen lente-proof

Stap 1: eerst douchen
Door eerst te douchen en dan te scheren maak je scheren ook eenvoudiger. De stoom die vrijkomt tijdens een warm bad of een warme douche zorgen ervoor dat de poriën van de huid open gaan staan. Ook maakt het haartjes (ook stoppeltjes) wat zachter waardoor deze beter meegeven bij het scheren. Het gevolg hiervan is dat je minder last zult hebben van huidirritatie.

Stap 2: een gladde huid
Allereerst kunnen je benen vast en zeker een flinke scheerbeurt gebruiken. Maar voor je begint met scheren is het handig om ervoor te zorgen dat het scheermesje goed over de huid kan glijden om je benen zo glad mogelijk te kunnen scheren. Scrub daarom voor je begint met scheren eerst je benen. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen met als gevolg dat de huid gladder wordt en haartjes wat loskomen van de huid. Je zult merken dat scrubben scheren vele malen makkelijker maakt!

Benen lente-proof

Stap 3: water
Klaar met scrubben? Dan is het tijd om te beginnen met scheren. Maak voor je aan de slag gaat het scheermesje goed nat. Dit doe je door het mesje ongeveer 10 seconden onder de kraan te houden.

Stap 4: gel vs. Schuim
In de winter is de huid net wat droger dan in de lente en zomer. Daarom is het in de winter handiger om jouw scheergel om te ruilen voor scheerschuim. Schuim is namelijk zachter voor de huid. Gels zijn daarentegen vaak gebaseerd op water waardoor deze minder verzorgend voor de huid zijn.

Stap 5: blijven hydrateren
Natuurlijk stopt het niet wanneer je klaar bent met scheren. Wanneer je jouw benen geschoren hebt geef je jouw huid een extra verzorgende boost met een goede, voedende bodylotion. Let bij het uitkiezen van de bodylotion erop dat je kiest voor een variant met olie erin. Deze oliën maken de huid namelijk lekker zacht en zorgen ervoor dat jouw benen dan ook echt lente-proof zijn!

Geniet van het heerlijke weer de komende dagen! Ooh, en ga je de zon in? Vergeet dan niet in te smeren! De lentezon kan behoorlijk fel zijn en onze huidjes zijn natuurlijk niets meer gewend na de koude winter!

Wat is jouw favoriete product/routine om jouw benen lente-proof mee te maken?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.