Een paar jaar geleden heb ik mijn lange haar afgeknipt en gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Een stichting die al meer dan 10 jaar haarwerken schenkt aan kinderen tot en met 18 jaar die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), hun eigen haar verliezen.

Stichting Haarwensen

Haarwensen
Kinderen, en uiteraard ook volwassenen, die hier last van hebben zouden er alles voor over hebben om weer een mooie volle hairdo te hebben. Een goed haarwerk kan er zelfs voor zorgen dat kinderen hun zelfvertrouwen weer terugkrijgen en zoals elk ander kind zich voelt als zijn of haar leeftijdsgenootjes. Helaas is de prijs van zo’n goed haarwerk vaak vele malen te duur. En ook al heb je een goede zorgverzekering… Slechts een klein gedeelte van het bedrag wordt door de verzekering vergoed.

Stichting Haarwensen helpt deze kinderen. Zij bieden namelijk een ruime collectie haarwerken van hoge kwaliteit. Helemaal gratis!

Hoe werkt dat dan?
Met het haar wat wordt gedoneerd en het geld dat wordt geschonken kan Stichting Haarwensen haar haarwerken kosteloos aanbieden. Of je jouw lange lokken er speciaal voor afknipt of nog een staart in de kast hebt liggen. Alles is welkom. Wel zijn er een aantal richtlijnen voor de staarten om er zeker van te zijn dat de donatie om kan worden getoverd tot een mooi haarwerk. Hoe dat gebeurt? Dat zie je in onderstaande video!

 

De richtlijnen

  • De lengte van het haar dient minimaal 30 cm te zijn;
  • Alle natuurlijke haarkleuren, behalve grijs haar, zijn welkom;
  • Het haar schoon, droog en in een vlecht toesturen;
  • Het haar dient zacht en soepel aan te voelen;
  • Geverfd, behandeld en geblondeerd haar kunnen wij niet gebruiken.

Stichting Haarwensen

Zo kun je de vlecht het beste meten en afknippen

  1. Maak 1 of meerdere staarten in het haar
  2. Meet de lengte van deze staarten (dit dient minimaal 30 cm te zijn) 
  3. Maak een vlecht in de staart(en)
  4. Knip de vlecht(en) 2 á 3 cm boven het bovenste elastiekje af.

Meer informatie over het doneren van jouw haar of geld aan Stichting Haarwensen vind je op hun website. Enne, met het oog op de zomer is een kortere coupe misschien zo gek nog niet!

Zou jij jouw haar willen doneren aan Stichting Haarwensen?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.