Afhankelijk van het weer heb ik er sneller of juist minder snel last van; vet haar. Erg vervelend, want het ziet er al snel onverzorgd uit natuurlijk. Nou zijn er wel dingen als droogshampoo. Het liefst wil je natuurlijk gewoon met frisse lokken de deur uit! Hoe het kan dat je haar zo snel vet wordt? Nou, wellicht was je jouw haren verkeerd! Hoe het dan wel moet? Nou, was je haar eens zo! En wie weet scheelt het een hele boel.

Snel vet haar

Zelf was ik mijn haar om de dag, of anders gezegd; 1 keer in de 2 dagen. Drie dagen vallen nog te overzien, maar daarna… Daarna moet ik echt maken dat ik mijn haren was.

Toch blijkt er een verschil te zitten in de manier waarop je je haar wast. Het haar bij de aanzet is namelijk ‘anders’ dan het haar van ja haarpunten. Logischer zou daarom zijn je haar met twee verschillende soorten shampoo te wassen.

Het verschil…
Nu denk je misschien; het haar anders… Ja echt hoor! De punten van je haar zijn over het algemeen vele malen droger dan het gedeelte van je haar bij de aanzet. Hierdoor is het logischer de punten van je haar te wassen met een hydraterende shampoo.

Was je de aanzet van je haar met zo’n hydraterende shampoo en heb je vervolgens snel last van vet haar? Probeer dan eens een shampoo zonder olie en hydraterende middelen bij de aanzet. Je wil daar namelijk dat je haar gereinigd wordt, zonder dat het direct geboost wordt om enorm vet te worden.

Extra boost voor de puntjes
Wil je de puntjes van je haar een extra hydraterende boost geven? Laatst probeerde ik de Alverde haarspitzen-Fluid tegen gespleten haarpunten. Een serum dat belooft je hairdo langer mooi te houden. Of dat het doet? Dat lees je hier!

Hoe was jij je haar? Heb je snel last van vet haar? Ben je van plan om je haar eens op deze manier te wassen?