Sommige dingen kun je beter niet delen, bijvoorbeeld bepaalde producten. Ondanks dat weigeren om deze producten te delen met jouw bestie enorm moeilijk is. Toch zou het beter zijn om het wel te doen. En wanneer je jouw beste vriendinnetje uitlegt waarom je specifiek die producten niet wil delen… Dan begrijpt ze je vast en zeker!

Deze producten niet delen

Eerder schreef ik al eens een blogpost specifiek over make-up producten. In deze blogpost lees je zowel waarom je die producten beter niet kunt delen, maar ook hoelang make-up nou eigenlijk houdbaar is. Altijd handig om te weten en wellicht net die info die je nog nodig had voor jouw flinke lente schoonmaak!

Roller deodorant
Ondanks dat deze vrij logisch is hebben we het allemaal wel eens gedaan; onze roller deo uitgeleend. Toch is dit geen goed idee… Een roller deodorant is bedoeld tegen zweet. Althans, tegen de zweetgeur. En niet tegen bacteriën. Leen je jouw deodorant roller uit, dan komen de bacteriën van jouw vriendin er ook op. Gebruik je de deo vervolgens zelf weer dan komen deze ook weer bij jou terecht. Voor jullie beide dus niet fris!

Scheermesjes
Ook scheermesjes zijn niet bedoeld om uit te lenen en/of te delen. Doe je dit wel dan kun je er zelfs een flinke schimmelinfectie door oplopen.

Tandenpoetsen
Blijf je onverwachts ergens slapen en heb je jouw tandenborstel niet bij je? Misschien is het dan zelfs verstandiger om niet je tanden te poetsen, dan om de tandenborstel van jouw bestie of lover te delen… Een tandenborstel kan zorgen voor infecties.

Lippenstift en mascara
Ondanks dat lippenstift en mascara al worden genoemd in de blogpost die ik eerder heb geschreven. Ik wil deze twee producten toch nog een keer benadrukken… Zowel mascara als lippenstift zijn beautyproducten die nat zijn. Deze nattigheid is de ultieme broedplek voor bacteriën. Mascara uitlenen leidt al snel tot ontstoken ogen en een lipstick… Het is mogelijk dat je er een koortslip van krijgt.

Welk (beauty)product deel jij liever niet met anderen?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.