Touwtjespringen… Ik deed het vroeger meerdere keren per week. In de zomer misschien zelfs wel elke dag. En nu? Nu heb ik vorige week voor het eerst sinds meer dan 10 jaar weer een springtouw vastgehad. Ik wilde eens iets anders proberen. In beweging komen, maar dan wel op een manier die ik leuk vond. Bijvoorbeeld met touwtjespringen dus. Toen ik bij de Primark voor slechts €4,- een springtouw zag hangen was de keuze dan ook snel gemaakt. Summer workout? Touwtjespringen it is!

Touwtjespringen

De voordelen van touwtjespringen
Om eerlijk te zijn… Ik ben allesbehalve sportief aangelegd. Een workout voor mij moet dan ook weinig kosten, snel zijn en niet te veel moeite kosten om uit te voeren. Ooh ja, en het liefst met zoveel mogelijk effect natuurlijk! En laat een van de mogelijke workouts die dit biedt nou touwtjespringen zijn!

Met touwtjespringen verbrand je namelijk in 10 minuten tijd maar liefst zo’n 130 calorieën! (Op basis van een lichaamsgewicht van 75kg). Hoe sneller je springt, hoe meer je verbrand. Reken je dit om naar een uur, dan zal je zien dat je in één uur tijd al snel 780 calorieën verbrand. Behoorlijk wat dus.

Ook is het je waarschijnlijk wel eens opgevallen dat mensen die een vechtsport doen, bijvoorbeeld boksen, vaak aan touwtjespringen doen. De reden hiervan is dat het springtouwen jouw coördinatie en motoriek verbeterd. Je handen en voeten moeten namelijk goed samenwerken. Het gevolg hiervan is dat je flexibeler wordt wat helpt bij de coördinatie en balans.

Touwtjespringen

Daarnaast worden ook je spieren sterker. Je schouders, armen, rug, benen, enkels en voetspieren werken allemaal mee tijdens deze simpele workout. Ook wordt je hart getraind doordat je hartslag toeneemt.

Last but not least is het altijd en overal mogelijk om touwtje te springen. Je hebt er niet veel tijd voor nodig en ook qua ruimte valt het enorm mee. Het enige waar je aan moet denken is het springtouw! Ooh, en die kan in de zomer natuurlijk ook zo mee op vakantie zodat je jouw workout schema gewoon kunt blijven volgen.

Tip: Op internet, bijvoorbeeld op Pinterest, vind je verschillende 30 days challenges om jouw touwtjespring workout mee op te bouwen!

Wordt na het lezen van deze voordelen touwtjespringen jouw nieuwe summer workout? Of doe je toch liever iets anders om jouw lichaam summer proof te krijgen?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.