Niets is vervelender dan gespleten haarpunten. Heb je jouw haar net zo mooi lang… Is het toch echt weer tijd om er een stuk af te laten knippen. Want ja, de puntjes zijn droog en een stuk lichter van kleur. Maar ‘alleen de puntjes eraf’ is bij de kapper (helaas) nooit alleen de puntjes. Ergens goed, maar je wil jouw haar natuurlijk zo lang mogelijk houden. Zou de Alverde haarspitzen-Fluid tegen gespleten haarpunten hierbij helpen?

Alverde haarspitzen-Fluid

Zijn gespleten haarpunten te herstellen?
Wanneer de punten van je haar eenmaal gespleten zijn, zijn deze niet meer te herstellen. Teleurstellend maar waar… Het enige wat helpt is het knippen van je haar. En dan het liefst zover dat het gespleten en droge gedeelte volledig weg is.

De producten die beloven gespleten haarpunten te herstellen? Dat zijn dus eigenlijk alleen maar mooie verhaaltjes. Over het algemeen bevatten deze producten siliconenolie wat bij gebruik een dun laagje vormt over de beschadigde haren. Op deze manier blijven de gespleten gedeelten tijdelijk bij elkaar en ziet je haar er voortduring gezonder uit. Helaas is dit effect dus tijdelijk.

Alverde haarspitzen-Fluid

Gespleten haarpunten voorkomen
Wel zijn gespleten haarpunten te voorkomen. Want wanneer je een stuk van je haren hebt geknipt wil je natuurlijk weer zo lang mogelijk vooruit.

Vaak zijn gespleten haarpunten het gevolg van onjuiste of onvoldoende haarverzorging. Probeer verschillende, verzorgende shampoos met zo min mogelijk chemische ingrediënten, gebruik een crèmespoeling, geef je hairdo zo nu en dan een boost met een fijn haarmasker en vermijd hitte styling tools als stijl- en krultangen.

Ook zijn er speciale middeltjes die jouw haarpunten een extra verzorgende boost geven. Bijvoorbeeld de haarspitzen-fluid van het merk Alverde. Een volledig vegan haarverzorgingsproduct dat ik de afgelopen tijd heb uitgeprobeerd.

Alverde haarspitzen-Fluid

Werkt de Alverde haarspitzen-fluid?
Sinds oktober/november breng ik om de dag een beetje van de Alverde haarspitzen-fluid aan op de puntjes van mijn haar. Of ik mijn haar in de tussentijd heb geknipt? Nee…

Wel ben ik voor twee-en-halve week naar Suriname geweest wat veel zon en zwemmen betekent en zwem ik één keer per week in een binnenzwembad. Ook heb ik in verband met het onwijs koude weer van de afgelopen tijd verschillende keren mijn haar droog geföhnd… Want eerlijk; met nat haar naar buiten was absoluut geen optie!

En mijn haarpunten? Die zien er eigenlijk alsnog geweldig uit. Ze zijn wel iets lichter van kleur, maar nou moet ik zeggen dat mijn haar sowieso vrij snel verkleurd door de zon. Dit gebeurt dan ook zowel onderaan als verder naar boven. Zichtbaar gespleten haarpunten zijn nauwelijks te ontdekken. Natuurlijk vind ik er hier en daar een keer een. Maar vele malen minder dan eerst het geval was. Wanneer dit flesje op is koop ik dan ook zeker een nieuwe!

Voor een flesje Alverde haarspitzen-Fluid repair van 30mL betaal je slechts €2,45.

Uit welke producten bestaat jouw favoriete haarverzorgingstreatment? Is de Alverde haarspitzen-Fluid repair een product voor jou?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.