Afgelopen week waagde ik mij er voor de tweede keer aan; wimpers verven. En eerlijk… Ik doe het NOOIT meer. Op een of andere manier kunnen mijn ogen niet tegen de lucht die van de verf afkomt. Mijn ogen beginnen gigantisch te tranen en voor ik in kan grijpen zit de verf overal. Het resultaat… Zwarte vlekken op mijn oogleden. Niet charmant natuurlijk! Alsnog kan het altijd erger. Zoals bijvoorbeeld bij deze dame gebeurde tijdens het wenkbrauwen verven.

Wenkbrauwen verven

Wenkbrauwverf
De laatste tijd zie ik regelmatig video’s voorbijkomen waarin meiden hun wenkbrauwen doen met behulp van een eyebrow peel off tint. Een soort gel die je nauwkeurig aanbrengt daar waar jij je wenkbrauw wil hebben. En niet geheel onbelangrijk; natuurlijk perfect in de vorm zoals jij je wenkbrauwen wil hebben.

De eyebrow peel off tint is een soort gel die je met een kwastje aanbrengt. Vervolgens wacht je tot de gel is opgedroogd. De opgedroogde gel kun je net als een peel off gezichtsmasker van de huid pellen. De bedoeling is dat deze peel off tint een subtiele hoeveelheid kleur, bijvoorbeeld bruin, afgeeft en je zo je wenkbrauwen niet meer verder hoeft te tekenen. Klikt goed natuurlijk, tot dat het volledig mis gaat!

Bye bye brows
Bij de dame in de video gaat het helaas helemaal mis. Als ik het goed heb gebruikt ze een goedje om haar wenkbrauwen mee te verven. Niet helemaal overeenkomend met het idee van de peel off tint, maar ook het middel om jouw wenkbrauwen on fleek te krijgen.

Helaas gebeurt compleet het tegenovergestelde. Het verven van haar brows moest resulteren in een goed paar, zichtbaar volle wenkbrauwen. Bij het afhalen van de verf komt ze er echter achter dat ze niet alleen de wenkbrauwverf verwijderd… Nee, ze veegt zo haar complete wenkbrauwen eraf!

Horrorscenario
Dit klinkt natuurlijk als pure horror! Ga je voor een mooi, vol paar wenkbrauwen. Eindig je met een bloter gezicht dan ooit…

Wat zou jij doen wanneer het wenkbrauwen verven compleet mislukt?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.