Na de wijde broekspijpen, mom jeans, de witte sneakers, de logo trend en verschillende haartrends zijn ook de zonnebrillen uit de jaren ’90 terug! Jup, die nineties zonnebrillen die niet altijd even charmant zijn, onwijs opvallen en daardoor juist een geweldige accessoire kunnen zijn waarmee je jouw outfit helemaal afmaakt.

nineties zonnebrillen

De nineties zonnebrillen
De zonnebrillen uit de nineties zijn vaak wat smaller en kleiner dan we de afgelopen jaren gewend zijn. Toch is er meer dan genoeg om uit te kiezen.

Kies je voor een zonnebril met een dikke rand, dan doen kleuren als zwart, rood en wit het onwijs goed. De zonnebrillen hebben een soort ovale vorm met aan de buitenkant een bredere rand dan aan de binnenkant.

Daarnaast worden vrolijk gekleurde glazen weer overal gespot. Roze, geel en blauw. Hartstikke fleurig en perfect om te laten matchen met de kleuren van de outfit die je op dat moment draagt.

Ooh, en wat dacht je van de nineties zonnebrillen met het smalle montuur? Donkere glazen die worden gecombineerd met een smalle, goudkleurige rand en fijne pootjes.

Mijn favoriete zonnebril?
Ergens ben ik blij met de terugkeer van de nineties zonnebrillen maar ergens ook weer niet. Zelf ben ik namelijk groot fan van de cat eye zonnebril. Een model dat afkomstig is uit de jaren 50 en 60.

Wanneer ik moet kiezen tussen een van de zonnebrillen uit de nineties dan gaat mijn voorkeur uit naar een variant met roze, groen of blauw gekleurde glazen en een dun, gouden montuur. Subtiel maar toch opvallend. Ook zijn deze soort zonnebrillen vaak wat ronder van vorm wat ik persoonlijk mooier bij mijzelf vind staan.

Zonnebril shoppen!?
Normaal gesproken koop ik aan het begin van de zomer een nieuwe zonnebril. Een van een paar euro die ik aan het einde van het seizoen weer weggooi aangezien hij dan gewoonweg op is.

Toch heb ik dat dit jaar niet gedaan. Bij mijn vorige baan kwam ik er namelijk achter Hoe belangrijk het is om een goede zonnebril te hebben. En eerlijk; een goede zonnebril hoeft helemaal niet duur te zijn! Het enige waar je op moet letten is of de zonnebril naast dat hij er stylish uitziet ook je ogen beschermt tegen UV-straling. Hoe je dat controleert? Dat lees je in deze post: Bescherm je ogen met de juiste zonnebril!

Hoe ziet jouw perfecte nineties zonnebril eruit?

Beeld: Taylorlashae