De zomer is het seizoen waarin ze het meest zichtbaar zijn… Oksels! Echt mooi zijn ze niet maar verzorg je ze op de manier die bij jou past dan is het helemaal prima. Toch is lang niet iedereen even te spreken over de looks van hun oksels en zij… Zij bedekken hun oksels dan ook liever met een tattoo. Een okseltattoo om precies te zijn!

Okseltattoo

Hoe werkt tatoeëren?
Zelf heb ik geen tatoeages. Om eerst wat meer te weten te komen over tatoeages in het algemeen ben ik eens op het internet gaan zoeken hoe het nou eigenlijk precies werkt. Hoe is de huid precies opgebouwd, waar komt de inkt te zitten, hoe blijft de inkt op zijn plaats en waarom vervaagt een tattoo op den duur… Ik kwam uit op de website van Tattoo Med waar het feilloos wordt toegelicht.

De huid bestaat uit twee lagen die op hun beurt weer uit verschillende weefsels bestaan. De bovenste laag van de huid heet de opperhuid en de onderste laag de lederhuid. Een tattoo wordt geplaatst onder de opperhuid, in de cellen van de lederhuid. Afhankelijk van de soort en de omvang van een tattoo gaan de naaldjes dieper of minder diep de huid in. Gemiddeld is dit zo’n 2mm.

Wanneer de inkt de lederhuid bereikt tijdens het tatoeëren reageert je lichaam daarop. Inkt is geen natuurlijke stof die je in je lichaam hebt. De huid schrikt als het ware van de onbekende stof maar kan deze niet afvoeren omdat de pigmentdeeltjes in de inkt te groot zijn om weg te voeren. In plaats daarvan kapselt de lederhuid de inkt in. Op die manier ontstaan er bolletjes inkt die ‘ingepakt’ zitten waardoor het geen schade kan brengen aan de huid.

De opperhuid is het deel van de huid die zich meerdere keren vernieuwd. Door regelmatig te scrubben houd je de huid helder en blijft ook de tattoo helder. Het is daarentegen enorm belangrijk je tattoo te beschermen tegen de zon en dus een verzorgende crème te gebruiken met een SPF factor erin. Doe je dit niet dan zal de huid beschadigd raken en de tattoo minder mooi worden.

Allerlei soorten en maten
Op NSMBL spotte ik deze soort tattoo. Een tattoo laten zetten op zich lijkt mij al pijnlijk al zal dat gevoel best te overzien zijn. Maar een okseltattoo? Dat lijkt mij wel enorm naar wanneer die wordt gezet. De huid van je oksel is nou eenmaal behoorlijk gevoelig, laat staan wanneer ze er met allemaal kleine naaldjes in gaan zitten prikken!?

Toch bleek toen ik op Instagram op onderzoek uitging dat een okseltattoo helemaal niet zo’n vreemde is om te laten plaatsen. Zoek op #armpittattoo en er komen over de 7000 foto’s met een okseltattoo tevoorschijn! Een behoorlijk aantal.

Wat al deze getatoeëerde oksels dan laten zien? Bloemen, vleermuizen, mandala’s, schedels en nog veel meer.

Wat vind jij van de okseltattoo?