Misschien wist je het al, misschien lees je het vandaag ook wel voor het eerst… Maar is het je weleens opgevallen dat er op de zwarte Lush potten staat dat je ze terug kunt brengen? Verzamel je 5 lege zwarte Lush potten (op dopjes) en lever je deze in bij een Lush winkel dan ontvang je er een gratis vers gezichtsmasker voor terug!

Zwarte Lush potten

Wat gebeurt er met de potten
De zwarte Lush potten die je terugbrengt worden gerecycled en opnieuw gebruikt als verpakkingsmateriaal. Daarnaast onderzoekt Lush hoe het her vullen van de verpakkingen en proberen zij het aantal herbruikbare verpakkingen omhoog te brengen. Van elke ton aan verpakkingsmateriaal dat Lush gebruikt (papieren, tassen, tins, linten en dozen) komt 900 kilo uit gerecyclede bronnen!

Nou zul je jezelf misschien afvragen… Wat gebeurt er dan met de potten die ik zelf inlever. Wanneer je potten wil inleveren vraagt Lush of je deze voordat je ze naar de winkel brengt goed schoon wil maken.

Eenmaal ingeleverd worden alle potjes naar Engeland gestuurd. In Engeland worden alle potten versnipperd tot hele kleine stukjes plastic. Die stukjes plastic – je raad het vast al – wordt verwerkt tot nieuwe potjes!

Zwarte Lush potten Zwarte Lush potten

Wanneer de nieuwe potjes klaar zijn worden de potjes verstuurd naar de Lush fabriek waar ze opnieuw worden gevuld met de meest heerlijke Lush producten.

Zwarte Lush potten Zwarte Lush potten

Mijn ervaring
Zelf heb ik tot nu toe een keer vijf lege potten ingeleverd. Op dit moment heb ik er nog een stuk of vier staan, dus wanneer ik weer een potje leeg heb kan ik ze opnieuw inleveren. Zoals ik al zei moet je de doorzichtige shampoo flesjes met de zwarte dopjes ook niet zomaar weggooien. Deze kun je namelijk OOK inleveren en tellen gewoon als één mee!

Lever je vijf potten in dan mag je zelf kiezen welk vers gezichtsmasker je zou willen hebben. Toen ik mocht kiezen heb ik de enthousiaste verkoopster gevraagd wat haar favoriete masker was en waarom. Ik had zelf namelijk geen flauw idee welk vers masker ik zou willen proberen en de dames en heren die bij Lush werken hebben natuurlijk ook niet voor niets hun favorieten! Uiteindelijk nam ik het Catastrophe Cosmetic gezichtsmasker mee naar huis. Hier had ik eerder al eens een tester van gehad.

Enne… Het verse gezichtsmasker zit ook weer in een zwarte pot dus je begint gelijk opnieuw met sparen voor een heerlijk gratis gezichtsmasker!

Heb jij als eens vijf zwarte Lush potten ingeleverd? Welk vers gezichtsmasker nam jij mee naar huis?

Beeld: Lush