Deze zomer ben ik naar twee festivals geweest; WOO HAH en Lowlands. Twee festivals die behoorlijk van elkaar verschillen qua muziek. Waar bij WOO HAH uitsluitend rap en hiphop te horen is, is er op Lowlands van alles en nog wat te vinden. Ook in de outfits zie je dit duidelijk terug. Maar een soort broek voerde toch wel de boventoon… Fietsbroekjes!

Verschillen in outfits
Waar ik bij WOO HAH veel meiden spotte met outfits die wat ruimer vielen, bijvoorbeeld een lossere broek in combinatie met een strakkere crop top, spotte ik op Lowlands vooral veel fishnets en regenboog leggings. Bij beide festivals heb ik meerdere malen meiden met fietsbroekjes gespot. In het zwart, maar ook in een nude kleur en het liefst in gedragen in combinatie met een sportbh in dezelfde kleur als het broekje.

Ware trend
Niet alleen op de festivals die deze zomer plaatsvonden kon je fietsbroekjes in overvloed spotten… Ook op Instagram zijn de fashionista’s helemaal fan van de strakke broekjes. Ze zijn er in allerlei kleuren en met verschillende prints. En waar de een vanaf het begin #1 fan is van de broekjes, vind de ander ze te verschrikkelijk voor woorden.

Ondanks dat de broekjes vast en zeker hartstikke fijn zullen zitten voelt lang niet iedereen zich er even comfortabel in. Logisch… In dat strakke broekje zie je werkelijk waar alles! Het juiste ondergoed is dus een must, evenals de nodige zekerheid over je billen en bovenbenen.

Een van de eerste die ik spotte met het fietsbroekje was de Kardashian en Jenner familie. Zowel Kim als Kylie (mits ik het goed heb onthouden) verschenen vorig jaar al eens in de strakke broekjes. En ja, dan is het wachten op het moment dat de stijl wordt opgepikt en door meer meiden wordt gedragen.

Een fietsbroekje voor mij?
Ondanks dat ik vind dat sommige meiden het prima kunnen hebben, zou ik zelf nooit (?) in een fietsbroekje rond gaan lopen. De broekjes doen mij denken aan de korte broeken die ik als 4/5 jarig meisje had. Afhankelijk van de kleur vind ik nog enigszins dat het kan. De varianten in een nude kleur? Nee, daar haak ik toch met 100% zekerheid vanaf. Het enige wat ik bij deze kleur van de broekjes krijg is een correctie ondergoed vibe… Niet echt het ding wat je wil wanneer je een fashionable outfit wil rocken!

Wat vind jij van de fietsbroekjes trend?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.