Afgelopen weekend ben ik voor het eerst naar een festival geweest. Althans… Eerder ben ik al wel naar een food festival geweest, maar nog niet eerder naar een muziekfestival waarbij je daadwerkelijk met je tentje blijft slapen. Het festival waar ik heen ging heet WOO HAH. Een hiphop festival dat plaatsvond op het terrein van de Beekse Bergen. Na mijn eerste keer naar een festival heb ik dan ook een lijstje met absolute festival must haves die je gewoon mee MOET nemen. Niet per se kleding of make-up. Nee… Een festival tip lijst met handige essentials die je zeker van pas gaan komen en je verblijf net dat beetje comfortabeler maken.

Festival tips musthaves

1. Natte doekjes
Of het nou is om je handen even mee schoon te maken na het insmeren, mee onder je oksels door te gaan of om alle stof mee van je lichaam te vegen (grotendeels dan) voor je gaat slapen… Natte doekjes zijn een must!

WOO HAH vond plaats op het festivalterrein bij de Beekse Bergen… En het grootste deel van dat terrein bestaat uit zand. De paden tussen de velden met tenten, de paden naar de verschillende podiums en het veld bij de podiums zelf. En je zult begrijpen… Met de temperaturen van afgelopen weekend en alle feestende mensen word je enorm stoffig. Laten we het erop houden dat je in één uur een volledige spray tan had gehad. En ja, dan is het wel zo fijn als het met een enorme wachtrij bij de douchejes al even het ergste van je lichaam kunt poetsen!

Vergeet daarnaast niet je make-up remover en gezichtstonic… Ook op je gezicht komt natuurlijk een enorme laag stof te zitten en die moet er voor het slapen gaan natuurlijk wel zover mogelijk af zijn!

2. Zonbescherming
Met temperaturen tussen de 27 en 30 graden is zonbescherming iets om absoluut niet te vergeten. Verschillende podiums stonden namelijk in de volle zon en dan gaat het enorm hard. ’s Ochtends insmeren met factor 50, voor je het festivalterrein op gaat nog eens en een mini zonnebrand mee in je tasje om in te kunnen smeren op het festivalterrein zelf. Ideaal! Je voorkomt verbranden, beschermt je huid tegen de schadelijke uv-straling en bouwt gelijk een mooi kleurtje op!

Ook een zonnebril met UV-filter is handig om mee te nemen. Verbrand je snel, neem dan een dun vestje mee voor je schouders en een hoedje of pet.

Festival tips musthaves

3. Heuptasje
Nu het heuptasje a.k.a. de fanny pack populair is in de modewereld is er geen enkele reden meer om met andere ongemakkelijke tassen rond te gaan lopen. In een heuptasje past alles wat je nodig hebt op het festivalterrein; een klein flesje water, je zonnebril, een portemonneetje, een zonnebrand mini, een powerbank (vol natuurlijk!) en de oplaadkabel van je telefoon. Meer heb je niet nodig… Met meer wil je ook niet hoeven slepen! Na een hele dag staan, lopen en dansen ben je namelijk compleet gesloopt. Het is het meer dan waard, maar het hoeft natuurlijk niet zwaarder te zijn dan nodig is!

4. Overige belangrijke dingen
Verder zijn er nog een paar belangrijke dingen om aan te denken. Neem voldoende powerbanks mee om je telefoon op te kunnen laden. Op de camping zijn geen stroomvoorzieningen en je wil natuurlijk wel foto’s kunnen maken of filmen bij je favoriete artiesten. Of je festival outfit vastleggen kan natuurlijk ook!

Zwemkleding kan handig zijn. Is het warm en is er een mogelijkheid om een duik te nemen dan is het handig om zwemkleding mee te hebben zodat je een verfrissende duik kunt nemen!

Ook oordopjes zijn een echte aanrader. Misschien klinkt het lame… Maar echt, de muziek gaat zo ontzettend hard! Je oren kun je uiteindelijk maar één keer goed beschadigen waarna je er de rest van je leven last van hebt. Het in doen van oordopjes is een kleine moeite, je hoort de muziek alsnog enorm goed en houd je oren heel.

Pak ook zoveel mogelijk spullen in één tas. Je kunt namelijk beter met één grote, zwaardere tas moeten slepen dan met vijf lichtere, kleinere tassen. Je kunt het namelijk nauwelijks vasthouden en hoogstwaarschijnlijk moet je een behoorlijk stuk lopen vanaf de shuttlebus of het parkeerterrein naar de camping!

Vergeet ook een paar schoenen waarop je lekker loopt en die stevig zitten niet. Houd er wel rekening mee dat ze enorm vies gaan worden. Trek dus niet dat nieuwe paar schoenen aan wat zo lekker zit, want er is kans dat ze niet meer schoon te krijgen zijn en dus de vuilnisbak in kunnen. Hetzelfde geldt voor witte kleding; die kun je beter thuis laten wanneer je het schoon wil houden!

Ga je deze zomer nog naar een (of meerdere) festival dan wil ik je heel veel plezier wensen! Geniet ervan!

Enne, leuke outfitfoto gemaakt? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #aboutbeautyfashion en/of tag @aboutbeautyfashion_nl in de foto. Ik ben enorm benieuwd naar jullie mooie outfits!

Wat is jouw ultieme festival tip die je niet moet vergeten?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.